Cora heeft in overleg met het FAVV beslist om het product Goji beeren bio van het merk Alnatura terug te roepen bij de Belgische consumenten vanwege mogelijke aanwezigheid van salmonella. Klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd het niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden, zo meldt het FAVV.

"Iedereen die het bovengenoemde product heeft geconsumeerd en last heeft van maag- en darmklachten zoals diarree, braken of buikpijn, wordt geadviseerd de huisarts te raadplegen en hem of haar op de hoogte te stellen van de consumptie. De incubatietijd kan variƫren van 6 tot 72 uur", zo laat Cora weten. "Het risico op infectie is hoger bij ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

"Het product is inmiddels uit de schappen van alle winkels gehaald. We bieden onze klanten onze oprechte excuses aan voor dit ongemak en verzekeren hen dat we de meest effectieve maatregelen nemen om dergelijke incidenten te voorkomen."

  • Product: Goji beeren bio (100g)
  • Merk: Alnatura
  • Barcode: 4104420174009
  • THT van 04/07/2024 tot 22/10/2024

Bron: FAVV