Een doorstart van Biokwekerij Vogeltuin B.V. is niet aan de orde. Dat blijkt uit een eerste faillissementsverslag.

Het bedrijf aan de rand van Rotterdam ging afgelopen november failliet. Het bedrijf vroeg zelf faillissement aan. Als belangrijkste oorzaken voor het faillissement wijst het bedrijf op gestegen gasprijzen en mislukte teelten. Dat was al bekend. Het eerste faillissementsverslag geeft geen nadere details over de oorzaken.

Op het moment van het faillissement waren er vier mensen bij het bedrijf in dienst. Op dat moment waren de activiteiten al gestaakt. Er werd in gehuurde kassen geteeld. De kassen zijn opgeleverd. De huur zou voor de faillissementsdatum al opgezegd zijn. De curator onderzoekt een mogelijke paulianeuze verkoop van een heftruck en pompwagen kort voor datum faillissement.

Uit het faillissementsverslag van 29 december 2023 blijkt dat er zich tenminste 7 concurrente crediteuren gemeld hebben, goed voor een bedrag van ruim 76 duizend euro. Ook de belastingdienst heeft zich, als preferente crediteur, gemeld bij de curator voor een bedrag van ruim 21 duizend euro.

De Rechtbank Rotterdam sprak het faillissement op 28 november uit. Als curator is mr J.M. de Koning uit Ridderkerk aangesteld. Het faillissement is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.23.395.F.1300.1.23.