Boerderij Ruimzicht kan terugkijken op een bewogen jaar. In 2022 verloren ze door de extreme droogte meer dan 30.000 euro. En in 2023 is door de longworm de post onvoorzien naar schatting 15.000 euro hoger dan begroot en de verplichte aflossing gaat gewoon door. Halverwege december kwam het bericht dat een particuliere financier door omstandigheden het geleende overbruggingskrediet voor de bouw van de kaasmakerij versneld afbetaald wil krijgen, het liefst binnen een maand. Het gaat om een bedrag van 45.000 euro. Daarom heeft de in Halle gevestigde boerderij een crowdfundactie op touw gezet:

"Het was een bewogen jaar. We hebben ontzettend veel erkenning mogen ontvangen voor wat we hier op Boerderij Ruimzicht neerzetten; Het uitspreken van de boerentroonrede, het winnen van de Koetjes en Kalfjes Cup, de Groene Pluim van de gemeente Bronckhorst."

"Maar daarnaast zijn we ook geconfronteerd met een aantal uitdagingen. De afgelopen dagen zijn we druk geweest met het opzetten van een crowdfundactie. Vorige week kwam namelijk het bericht dat een particuliere financier door omstandigheden het geleende overbruggingskrediet voor de bouw van de kaasmakerij versneld afbetaald wil. Deze lening van 45.000 euro moet binnen een maand afgelost zijn..."

"Op onze website wordt duidelijk hoe het in elkaar steekt en waarom we dat bedrag nog niet bij elkaar gespaard hadden. Na het verzenden van de nieuwsbrief hierover stroomden de reacties binnen. Een heel fijn en goed begin maar we zijn er nog niet."

Klik hier voor meer informatie over de achtergronden en de actie zelf.