Tholen - Op de valreep van 2023 voegt TerraSana met Umami-saus nog een nieuw product toe aan het aanbod. Deze introductie stond eigenlijk voor begin 2024 op de planning, maar het product is toch nu al uitgeleverd voor de verkoop. "Ik overdrijf niet als ik zeg dat we echt wild enthousiast zijn over dit product. De saus heeft zo'n complexe smaak en kan je werkelijk overal doorheen doen. En met trend van 'umami' hopen we weer op een succesverhaal", aldus Ingrid Duifhuizen namens TerraSana.

Hartige smaakmaker
Deze biologische umami-saus is een hartige smaakmaker voor in de keuken. De saus kan gebruikt worden als dressing, saus of marinade. Ieder gerecht dat smaak nodig heeft, kan umami-saus gebruiken. "In Europa vinden we de umami-smaak soms lastig te herkennen, maar eigenlijk is umami die hartige smaak die producten als kaas, wijn of miso zo lekker maakt."

Pure ingrediënten
Ingrid vertelt dat umami vaak wordt nagebootst met smaakversterkers. "Dat willen wij liever niet in ons eten. Daarom vind je in deze lekkere saus alleen pure ingrediënten die van nature umami in zich hebben. Dat zorgt voor een intense umami-smaak die letterlijk ieder gerecht precies de juiste smaakbalans geeft. Het hoofdingrediënt is onze eigen vertrouwde, high-quality tamari, die ook echt in Japan gemaakt wordt. Hetzelfde geldt voor de miso, mirin en genmai su trouwens."

De saus is heel simpel te gebruiken. "Het mengen van de perfecte combi aan ingrediënten en smaken hebben wij voor je gedaan, dus je hoeft alleen nog maar te schenken. Gebruik umami-saus als smaakmaker door je noedels, als sausje over je poke- of buddha bowl, dip er je sushi in, gebruik het als saladedressing of als smaakmaker in soep, of marineer je tofu of tempeh ermee. Je kunt alle kanten op."

Vijfde smaak
Om umami als vijfde smaak begrijpelijker te maken voor de consument, heeft TerraSana een speciaal duolabel op het flesje gedaan. Je kunt het label dus gemakkelijk openvouwen en zo meer leren over de vijfde smaak en ideeën opdoen voor recepten met deze umami-saus.

Voor meer informatie:
Ingrid Duifhuizen
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
ingrid.duifhuizen@terrasana.nl
www.terrasana.nl