Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tijd begint te dringen, langere periode van samenwerking essentieel"

Voortbestaan Drents blauwe bessenteeltbedrijf op de tocht bij gebrek aan opvolging

Tholen - Bijna vier jaar zijn Edo Biewinga en Maria Buitenkamp er al mee bezig: opvolgers zoeken voor hun biologische blauwe bessenteeltbedrijf van 11 hectare in het Drentse Tiendeveen. "We zijn al een hele tijd op zoek naar opvolgers voor ons bedrijf. Een paar keer waren we er heel dichtbij, maar ging het op het laatste moment toch niet door. Als het zo doorgaat hebben we straks geen opvolger en dat zouden we ontzettend jammer vinden", vertelt Maria.

Maria en Edo

Mensen met diverse achtergronden kwamen praten over de overname van Noorderbos, sommigen kort en anderen heel lang. Maar tot nu toe waagde niemand de stap, geeft ze aan. "Inmiddels komt de pensioenleeftijd in zicht en begint de tijd te dringen: voor een geslaagde opvolging op ons gespecialiseerde bedrijf is namelijk een langere periode van samenwerking essentieel. Daardoor komt verkoop aan gangbare partijen - met heel andere plannen - als laatste optie nu nadrukkelijker in beeld."

Edo en Maria willen de opvolgers graag nog geruime tijd ondersteunen, maar daarna willen ze tijd en energie overhouden voor een nieuwe fase in hun leven. "We doen daarom een dringende oproep: help ons mensen te vinden die de zorg voor deze mooie plek gaan overnemen en het bedrijf – naar eigen inzicht – voortzetten."

Edo vult haar aan: "De voorbereiding voor seizoen 2024 is nu al begonnen. We hopen dat geïnteresseerden snel contact zoeken, zodat ze ervaring kunnen opdoen met alle aspecten van het bedrijf."

Het bedrijf is gestart in 2006. Edo omschrijft het bedrijf als volgt: "Het ligt op een prachtige plek, pal naast een natuurgebied van Drents Landschap. Houtsingels en bloemrijke grasranden omringen de diverse bessenpercelen en de natuur is overal aanwezig. Naast de verse blauwe bessen die in juli en augustus geoogst worden, hebben we unieke producten ontwikkeld die onder de naam PureBlu in biologische speciaalzaken door het hele land verkocht worden: sappen, siropen en diepvriesbessen."

Kwekerij Noorderbos is EKO- en Demeter-gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Maria Buitenkamp
Noorderbos
Noorderweg 3
7936 TR Tiendeveen
0528 340888
06 27148412
[email protected]
www.noorderbos.nl