Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu verkrijgbaar: Calabacita vijgen van Spaans familiebedrijf

IDorganics meldt met trots dat ze de klanten dit jaar gedroogde biologische vijgen uit Spanje kunnen aanbieden. "We zijn hiervoor samenwerking aangegaan met het familiebedrijf van de biologische boerderij Los Llanillos in de regio Extremadura. Al generaties lang vormt de teelt van de vijgenboom Calabacita en de verwerking van de vijgen ervan de basis van de lokale economie van de stad Almoharín", vertelt Herco Schoemaker namens het in Zaandam gevestigde bedrijf.

Calabacita vijgen worden ze ook wel Spaanse babyvijgen genoemd omdat ze kleiner zijn dan vijgen die uit Turkije komen. "Ze worden gekenmerkt door een unieke smaak en textuur, aangenaam zoet en zacht met een dunne schil. Calabacita vijgen vormen een mooie combinatie met ingrediënten zoals chocolade of kaneel. Ze zijn een gezond tussendoortje dat rijk is aan vezels, kalium en calcium."

De biologische teelt van deze vijgen is van groot belang voor de regio Extremadura. De Calabacita vijgen worden er al sinds de Romeinse tijd verbouwd. In tegenstelling tot andere variëteiten vijgen zijn er geen bestuivende insecten betrokken bij de bevruchting: Calabacita vijgen zijn namelijk parthenocarpisch. Dit betekent dat de vruchten zich ontwikkelen zonder dat er bevruchting heeft plaatsgevonden.

Omdat deze regio zo heet en droog is, drogen de vijgen op natuurlijke wijze aan de boom zelf. De productie is een volledig handmatig proces, van het oogsten aan de bomen tot de selectie in de fabriek. Het zorgt op deze manier voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking en voorkomt zo leegloop van dorpen en steden. Met name werkgelegenheid voor vrouwen is belangrijk: 60% van de medewerkers in vrouw en de werkuren zijn zo ingedeeld dat de combinatie van werk en gezinsleven goed te verenigen is. "Wij dragen dit project een warm hart toe en hopen dat winkeliers en hun klanten blij zijn met onze keuze", besluit Herco.

Voor meer informatie:
Herco Schoemaker
IDorganics
Ronde Tocht 20
1507 CC Zaandam
075 6145450
06 41087762
[email protected]
www.idorganics.com

Publicatiedatum: