Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lot verpakkingsvrije supermarkt hangt van bereidheid pensioenfonds

Uitspraak faillissementsaanvraag Pieter Pot uitgesteld tot donderdag

Het lot van Pieter Pot hangt nog aan een zijden draadje nu de rechtbank van Rotterdam de uitspraak over een mogelijk faillissement heeft uitgesteld tot donderdag a.s. Het faillissement is aangevraagd door het Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelen vanwege een uitstaande vordering van 79.000 euro.

"We hopen dat het pensioenfonds de hand over het hart strijkt en ons tot Kerst geeft om de rekening te voldoen. Alle andere crediteuren gaan wel mee met uitstel van betaling. Sterker nog onze crediteuren zijn bereid om 800.000 euro aan vorderingen om te zetten in leningen. Maar alleen als we donderdag uitstel krijgen", stelt algemeen directeur en oprichter Jouri Schoemaker.

Jouri Schoemaker in de crowdfunding-video.

"We hebben een succesvolle crowdfundingactie gestart om 3 miljoen euro op te halen om gezond weer door te gaan. De teller staat al boven de 2 miljoen. Mochten we uitstel krijgen dan hebben we dankzij het omzetten van vorderingen in leningen geen 3 miljoen meer nodig maar een dikke 2 miljoen. Van die 2 miljoen is 500.000 euro inmiddels omgezet in aandelen in Pieter Pot. We zijn er bijna. We hebben gewoon wat extra tijd nodig", aldus Jouri. "Het zou jammer zijn als Pieter Pot ten onder gaat door tijdgebrek terwijl de vooruitzichten positief zijn."

Bij uitstel is de minimale ondergrens van 2,2 miljoen in zicht, waarmee Pieter Pot haar beloftes kan waarmaken om de schulden volledig af te lossen het assortiment weer volledig aan te vullen en break-even draaien. "We hebben bewust die drempel gelegd zodat onze donateurs hun geld niet kwijt zijn als we het streefbedrag niet halen. Dan krijgt iedereen zijn geld weer terug."

Jouri: "Belangrijk is bovendien dat de meest recente facturen sinds september zijn betaald aan het pensioenfonds. De schulden lopen dus niet op. Ook zijn de steunvorderingen die het Pensioenfonds Levensmiddelen aandroeg inmiddels ook al betaald. We zijn blij dat de rechter dit als overweging meeneemt in het besluit dat hij donderdagochtend bekend zal maken. Intussen zijn wij dankbaar voor al die hartverwarmende reacties op social media van fijne klanten die ons absoluut niet willen missen en van sympathisanten die achter onze missie van verpakkingsvrij staan."

Voor meer informatie:
Pieter Pot BV
Berkelse Poort 147
2651 JX Berkel en Rodenrijs
[email protected]
www.pieter-pot.nl

Publicatiedatum: