Het Italiaanse Almaverde Bio heeft 3.300 ton groene en 2.900 ton gele kiwi's geoogst. "Vanwege de weersomstandigheden zijn de hoeveelheden iets minder dan in een normaal jaar. Maar dit wordt gecompenseerd door een gemiddeld grove maatsortering en een uitstekende Brix-waarde", zei Paolo Pari, directeur van Almaverde Bio.

Op dinsdag 5 december opende Almaverde Bio de deuren van zijn pakstation in Longiano, in de provincie Forlì-Cesena. Verslaggevers kregen er een rondleiding en informatie over de opslagcellen en sorteermachines.

Bekijk hier de fotoreportage.

Het bezoek aan het pakstation werd georganiseerd als onderdeel van It's Bio (It's good healthy and natural Bio Fruit&Veg), een Europees project dat de biologische teelt wil promoten in Italië, België en Griekenland, door de gezondheid van de producten en de milieuvriendelijkheid van de teelt te benadrukken. In het kader van het It's Bio project zijn de afgelopen twee jaar workshops georganiseerd in winkels, op teeltbedrijven en ten slotte in een pakstation.

De promotor van het project is Aop Gruppo Vi.Va., een vereniging van 12 telersorganisaties uit bijna alle Italiaanse regio's. Samen hebben ze een areaal van ongeveer 23.000 hectare, waarvan 15.000 bestemd voor fruitteelt en iets meer dan 8.000 voor groenteteelt.

Paolo Pari

"We verwachten dit jaar stabiele cijfers wat de opbrengst van de biologische groente- en fruitteelt betreft, en een iets grotere omzet", zei Paolo Pari, directeur van Almaverde Bio. "Voor de verkoop in supermarkten hebben wij onze mobiele Almaverde Bio presentatie-eilanden. We zijn daar zeer tevreden over. Eind oktober konden we een groei van 32% realiseren, vooral dankzij de aanwezigheid in meerdere nieuwe verkooppunten gedurende het jaar."

Bekijk hier de fotoreportage.

"Directe communicatie is essentieel in een dergelijk project. Het gaat erom de bijzondere aspecten en de voordelen van hoogwaardige biologische producten te benadrukken. Het It's Bio project doet dat, door direct de consumenten in de winkel aan te spreken en andere belanghebbenden via bezoeken aan teeltbedrijven en pakstations."

In de kiwiteelt is Italië leider in Europa, met een volume van ongeveer 410.000 ton, op een totale opbrengst op het continent van 755.000 ton (bron: Iko – International Kiwifruit Organization). De grootste teeltregio's zijn Lazio met een aandeel van 33% van het areaal, gevolgd door Piëmonte met 17% en Emilia-Romagna met 15% (bron: Cso Italy).

Voor meer informatie
Canova srl

Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 53019 (verkoop Italië)
Tel: +39 (0)547 57541 (verkoop buitenland)
www.almaverdebio.it