Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Healthy Food Coalition van start

Op 28 november is de Healthy Food Coalition van start gegaan. Deze nieuwe spin-off van de Transitiecoalitie Voedsel is een ondernemersinitiatief op het terrein van gezond en duurzaam voedsel. De coalitie is opgericht omdat de betrokken ondernemers zich zorgen maken over het ongezonde eetpatroon in ons land. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland jaarlijks 13.000 mensen overlijden door ongezond eten. Het aantal mensen met kanker, obesitas, diabetes 2 en tal van andere gezondheidsklachten neemt onrustbarend toe. In veel van deze gevallen is een ongezond eetpatroon hiervan een belangrijke oorzaak.

Foto: Transitiecoalitie Voedsel

De initiatiefnemers achter de Healthy Food Coalition vinden dat de aanbieders van voedsel – zoals fabrikanten, supermarkten, horeca en food service bedrijven – hierin een grote verantwoordelijkheid hebben. Een verantwoordelijkheid die nu nog vaak wordt ontlopen. Daarom is de ambitie van de nieuwe coalitie dat aanbieders van voedsel daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaan nemen voor ‘het eetpatroon van hun klanten’. Dit betekent dat leden van de coalitie ernaar streven dat het voedsel dat zij aanbieden voor tenminste 80% als gezond kan worden aangemerkt. Met die missie gaan ze ook op pad om andere bedrijven aan te sporen een dergelijke ambitie te omarmen.

In het begin van volgend jaar zal de coalitie met concrete plannen naar buiten treden. Drees Peter van den Bosch leidt het initiatief, met projectmanagementondersteuning van impactadviesbureau Elemental. Mede initiatiefnemers zijn o.a. Tasty Basics, Ekomenu, Hutten Catering, Koppert Cress, Tommy Tomato, Eosta, Antropia, Hofweb, Henri, Healthy Fridge en Kipster. Ook een aantal kennisinstellingen doen mee, waaronder Louis Bolk Instituut, HAS Green Academy, Universiteit Utrecht en VU Amsterdam (Jaap Seidell).

Bron: Transitiecoalitie Voedsel

Publicatiedatum: