Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve resultaten voor slagersformule De Groene Weg

Biologische slagersformule De Groene Weg blijft een groei doormaken. Het succesvolle derde kwartaal getuigt van stijgende verkopen en toenemende klanten in hun 10 slagerijen. Het bedrijf, dat al meer dan 40 jaar staat voor biologisch vlees van hoge kwaliteit, ziet dit succes als een weerspiegeling van de groeiende vraag van consumenten naar duurzamere voedselkeuzes.

Toenemende omzet en klantenaantallen
Na een aanvankelijk trager eerste kwartaal met een gemiddelde omzetindex net onder de 100, heeft De Groene Weg in het derde kwartaal een flinke groei doorgemaakt, met een omzetindex van 107,1. Deze toename in omzet is deels het gevolg van hogere prijzen, maar vooral door een stijging van het aantal klanten in de slagerijen, met een kassa-aanslagen-index van 106,5.

De Groene Weg is al meer dan 40 jaar leverancier voor biologisch vlees in Nederland. In die tijd is het bedrijf, opgericht door Peter de Ruijter, uitgegroeid van een kleinschalige slagerij in Utrecht tot een bedrijf dat biologisch vlees van hoge kwaliteit in heel Europa op de kaart zet. Naast 10 De Groene Weg slagerijen, verspreid over het land, en een eigen webshop in Nederland, levert het bedrijf biologisch vlees aan producenten in heel Europa.

Consumentenvoorkeur voor duurzaamheid
Het succes van De Groene Weg is te danken aan de onwrikbare focus op het biologische keurmerk van de EU. Dit keurmerk ('het groene blaadje'), onderworpen aan strenge EU-wetgeving en onafhankelijke controle door Skal Biocontrole, biedt consumenten de garantie van biologische kwaliteit van boer tot verpakker. Het bedrijf benadrukt de toegevoegde waarde van biologisch vlees, met extra leefruimte en biologisch voer voor de dieren, evenals het gebruik van 100% biologische ingrediƫnten door de slager.

Ondanks de inflatie blijven consumenten trouw aan de duurdere biologische producten van De Groene Weg. Cijfers laten zien dat als klanten eenmaal overstappen op biologisch vlees, ze niet snel terugkeren naar niet-biologische alternatieven. Dit getuigt van de bereidheid van consumenten om te betalen voor de kwaliteit en duurzaamheid van biologisch vlees. Biologische kip, bijvoorbeeld, heeft een gemiddelde prijsstijging van een factor 2 vergeleken met niet-biologisch vlees. Toch is biologisch kippenvlees een top-3 product bij alle De Groene Weg slagers.

Toekomstplannen en duurzame communicatiestrategie
De Groene Weg zet in op verdere groei en wil met haar communicatie consumenten nog bewuster maken van de toegevoegde waarde van biologisch vlees en een bredere doelgroep inspireren om duurzamere keuzes te maken. Innovatieve projecten, zoals het 'kalf-bij-koe' initiatief, markeren de voortrekkersrol van De Groene Weg in de sector. Slagers zijn enthousiast. Het gaat goed met hun slagers en het verhaal dat ze elke dag aan hun klanten kunnen vertellen klopt. En dat alles met een heerlijk stukje kwaliteitsvlees.

Met 10 slagerijen in Nederland en een groeiende vraag naar biologisch vlees blijft De Groene Weg zich inzetten voor haar duurzame missie. De formule heeft de ambitie om het aantal vestigingen in de toekomst verder uit te breiden.

Bron: Vion

Publicatiedatum: