De biologische groothandel Weiling uit Coesfeld heeft de Duitse Duurzaamheidsprijs gewonnen. Het bedrijf ontving de onderscheiding in de categorie Levensmiddelen Groothandel. "We zijn verheugd over de erkenning en waardering voor het fundament van ons bedrijf, dat sinds de oprichting door Bernd Weiling als visie is nagestreefd en voorgeleefd. Dit DNA heeft ons dagelijks handelen in zowel het verleden als de toekomst geleid", zei Weiling-baas Peter Meyer.

"In de afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen genomen om onze CO2-voetafdruk te verminderen. Door over te schakelen op CNG-aangedreven gasvrachtwagens en de bouw van een eigen gastankstation met 100 procent biogas konden we het grootste deel van onze logistieke emissies besparen." In vergelijking met 2020 heeft Weiling zijn CO2-uitstoot in totaal met 42 procent verminderd.

Bovendien heeft het bedrijf uit Coesfeld ook in andere gebieden, zoals de groenten- en fruitafdeling van het eigen merk bioladen* en op het gebied van koeltransport, duurzamere oplossingen gevonden: het gebruik van eutektische platen - dat zijn platen die geleidelijk aan koude afgeven en zo de omgeving constant koelen - en speciaal ontwikkelde koelboxen verminderen het CO2-verbruik volgens Weiling aanzienlijk.

Voor meer informatie:
Weiling GmbH
Erlenweg 134
48653 Coesfeld, Duitsland
+49 2541 7470
info@weiling.de
www.weiling.de
www.bioladen.de