Op donderdag 7 december organiseert IFOAM Organics Europe, in het kader van het Horizon 2020 IPMWorks project, het webinar 'Onkruidbestrijding in de biologische landbouw - Waarde en risico's van verschillende 'no-till' (geen grondbewerking) en mechanische onkruidbestrijdingstechnieken'. De inhoud van het webinar is vooral relevant voor de akkerbouwsector, hoewel iedereen welkom is. Dit alles doet IFOAM Organics Europe met hulp van Anna Kaszkowiak, Senior international communication specialist bij het Kujawsko-Pomorski Agricultural Advisory Center en Mette S├Şnderskov, Senior Advisor bij het Dept of Agroecology crop health van de Universiteit van Aarhus.

Tijdens het webinar zullen twee experts spreken over de waarden en risico's van verschillende mechanische en 'no-till' onkruidbestrijdingsstrategie├źn in dit type landbouwsystemen:

  • Bo Melander, een professor aan de Aarhus Universiteit in Denemarken met uitgebreide ervaring in fysiek, preventief en cultureel onkruidbeheer in biologische en conventionele teeltsystemen.
  • Bart, een ervaren biologische boer en spreker die de deelnemers zal vergezellen vanuit Polen.

De presentatie van elke spreker wordt gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

Het webinar is toegankelijk voor het publiek en vindt plaats via Teams (zie link hieronder) op 7 december, 10:00-12:00 CET.

Je kunt hier deelnemen aan het online webinar. Registratie vooraf is niet nodig.

Meeting ID: 378 628 478 31
Passcode: jJi879

Bron: IFOAM Organics Europe