Tholen - Joren Jacobs heeft na tien jaar ondernemerschap bij Natuurwinkel/Nieuw Mos in Amersfoort besloten om afscheid te gaan nemen van de winkel. Een grote beslissing, want hij neemt hiermee ook afscheid van vele trouwe klanten, medewerkers en branchegenoten. Joren gaat terug de wetenschap in en zal tot 1 april 2024 nog werkzaam zijn bij Nieuw Mos.

De drie huidige vennoten: Joren, Ruben en Anita.

Voordat hij ondernemer werd en het bedrijf van zijn ouders in stapte was Joren zo'n tien jaar wetenschappelijk actief. Na het afronden van zijn studie heeft hij als onderzoeker en docent gewerkt bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op een gegeven moment besloot hij met zijn dochter en toenmalig partner om naar Amersfoort te verhuizen en ondernemer te worden.

"Ik had zojuist mijn vinologendiploma behaald vanuit persoonlijke interesse en met steun van de Natuurwinkel, waar ik de tussenliggende jaren regelmatig de wijnafdeling onderhield. Ik kon toen in 2014 in de uitbreidende Natuurwinkel een mooie wijnafdeling realiseren waar ik jarenlang met veel plezier wijnproeverijen heb georganiseerd. Maar nu, tien jaar later, is het mijn ambitie om terug te keren naar het eerder gelegde fundament in de wetenschap", aldus Joren.

Ruben Kool en Anita Groenendijk zullen Nieuw Mos samen voort gaan zetten. Ruben is sinds 2020 de compagnon van Joren en Anita runt sinds 2021 het warenhuis van Nieuw Mos. Sinds 2022 is Anita ook als vennoot in de zaak gestapt. "We gaan de natuurvoedingswinkel, het warenhuis en SLA na Joren's vertrek samen voortzetten. We gaan onze werkzaamheden op een andere manier verdelen en waar nodig het team nog aanvullen. Joren blijft nog tot 31 maart bij ons, maar we wilden alvast het team en klanten informeren", zo licht Anita toe.

Ze geeft aan dat het een lastig besluit was voor Joren. "We hebben er samen veel over gesproken. Hij gaat terug naar de wetenschap. Dit is waar hij heen wil en niet omdat hij per se ergens weg wil. De academische wereld past beter bij zijn kwaliteiten. En wij zijn heel blij met het feit dat Joren het vertrouwen in ons als huidige vennoten uit heeft gesproken. Wij gaan Nieuw Mos op een mooie manier voortzetten."

Voor meer informatie:
Joren Jacobs
Nieuw Mos
Leusderweg 27
3811 NK Amersfoort
033 4622432
joren@nieuwmos.nl
www.nieuwmos.nl