Tholen - In de RAI Amsterdam vond op 21 en 22 november de 11e jaarlijkse editie van de Free From Food Expo plaats. Deze beurs richt zich op 'Free From', plantaardige, veganistische, functionele en gezonde voedingsingrediënten. Biojournaal bezocht de Nederlandse bio-gerelateerde bedrijven en maakte een fotoreportage.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

FZ Organic Food, Bonvita, de Smaakspecialist en I am F&B Group.

Tot de Nederlandse exposanten behoorden veel debutanten en een aantal bedrijven dat al meerdere editie deelgenomen heeft. Diverse exposanten gaven aan positief verrast te zijn over de zeer diverse herkomst van de bezoekers, variërend van Canada tot Chili. Ook gaven ze aan de kwaliteit van de bezoekers te waarderen, de meeste mensen waren gericht op zoek naar specifieke oplossingen op het gebied van 'free from'-producten. Veel bezoekers lieten zich wat dat betreft ook informeren over de private label-mogelijkheden.

In de bezochte stands troffen we verschillende nieuwe producten aan. Een plantaardige chocoladereep met Jackfruit en kokosnoot bijvoorbeeld en biologische sojabonenpasta van Nederlandse bodem, waarmee je zelf verse sojamelk kunt maken.

Voorafgaand aan de beurs zei Ronald Holman, directeur van het evenement al dat de free-from categorie niet langer als een 'rage' wordt beschouwd. "Wereldwijd stijgt de vraag naar producten die voldoen aan de veranderende behoeften van de consument." Daarom besloot de organisatie wederom de leiders en professionals uit deze industrie samen te brengen op de beursvloer.

De volgende editie van deze beurs in Nederland zal plaatsvinden op 5 en 6 november 2024.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com