In november viert Crown of Holland haar 10-jarig bestaan als het productiebedrijf van Tradin Organic in de kop van Noord-Holland. De onderneming startte in 2013 met de verwerking van biologische cacao en is sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaande producent van halffabricaten, cacaomassa, cacaopoeder en cacaoboter voor de chocolade-, bakkerij- en cosmetica-industrie.

Joost Visser, Plant Manager bij Crown of Holland.

Crown of Holland verwerkt biologische cacao uit diverse oorsprongslanden, waaronder Sierra Leone, de Dominicaanse Republiek en Peru. De gebruikte cacaobonen zijn gecertificeerd door organisaties zoals BioSuisse, USDA Organic, JAS, Naturland, Rainforest Alliance, UTZ, Roc Silver en Fairtrade.

De verwerking van cacaobonen bij Crown of Holland omvat een 'whole bean roasting' en 'nib roasting' productielijn. De 'whole bean roasting' is operationeel sinds de oprichting van de fabriek, terwijl de 'nib roasting' lijn in 2017 in gebruik is genomen. Met momenteel 60 medewerkers, waarvan velen in een continu rooster werken, heeft Crown of Holland bewezen een volwaardige verwerker van biologische cacao te zijn, met een sterke nadruk op veiligheid, voedselveiligheid en kwaliteit. De onderneming is gecertificeerd volgens FSCC2200 en ISO45001.

Wat ooit als een bescheiden start in 2013 begon, is nu uitgegroeid tot één van 's werelds grootste verwerkers van biologische cacao. Crown of Holland en Tradin Organic blijven actief investeren in het verbeteren van de biologische landbouw in oorsprongslanden, zoals Sierra Leone. Hier worden bonen geteeld volgens de nieuwste normen, met behulp van eigen coöperaties. Beide bedrijven delen de missie om biologisch de eerste keuze te maken en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Joost Visser, Plant Manager van Crown of Holland, deelt zijn reflectie op het jubileum: "Het zijn uitdagende jaren geweest met zowel dieptepunten als hoogtepunten, waarbij we stap voor stap samen beter zijn geworden. Met ons team maken we dagelijks het verschil en worden we elke dag iets beter. Dit proces gaat continu door, en met veel bewondering kijk ik naar de inzet van al mijn collega's die dit voor elkaar krijgen. We zijn klaar voor de komende decennia."

Voor meer informatie:
Crown of Holland
Business Park Agriport A7
Agriport 161
1775 TA Middenmeer
0227 504670
info@crownofholland.com
www.crownofholland.com