Landbouwbedrijf Moosfeld, gelegen aan de poort van het schiereiland Höri aan het Bodenmeer tussen Bohlingen en Moos, is nu
gecertificeerd volgens de Biocyclisch-Veganlandbouw richtlijnen.

"Moosfeld is een mooi voorbeeld van de harmonieuze samensmelting tussen biologisch-dynamische en biocyclische veganlandbouw", vertelt Jeroen Koedam. Het Biocyclisch-Veganistische keurmerk staat voor een landbouwbenadering die zich volledig richt op plantaardige teelt, zonder enige vorm van commerciële veeteelt, slacht of het gebruik van dierlijke inputs. Bij Moosfeld ligt de nadruk op het bevorderen van biodiversiteit, het stimuleren van een gezond bodemleven, het sluiten van organische materiaalkringlopen en het faciliteren van gerichte humusvorming. Bijzonder is het afzien van commerciële dierlijke meststoffen, zoals hoornpellets, verenmeelpellets of mest van vleesdieren. De compost bestaat uitsluitend uit plantaardige en minerale grondstoffen, verrijkt met Demeter-preparaten op plantaardige basis.

Moosfeld hecht bijzonder veel belang aan het gebruik van regeneratieve landbouwmethoden om de humusvorming en het leven in de bodem zo goed mogelijk te bevorderen. Het resultaat zijn gezonde gewassen en dus gezonde en smaakvolle groenten. De methoden omvatten onder andere eigen compostproductie, intensieve intercropping, oppervlakteverrotting van groenbemesters met melkzuurhoudende plantenfermenten, onderzaai in groentegewassen en het gebruik van bodemherstellende bemesting volgens Albrecht.

Voor meer informatie:
Moosfeld Gemüse GmbH
Im Moosfeld 1
78224 Singen-Bohlingen, Duitsland
+49 7731 23919
info@moosfeld.de
www.moosfeld.de

+31 (0)6 54385908
biovegan@plentyfood.nl
www.biocyclische-veganlandbouw.org
www.biocyclic-vegan.org