Tholen - Officieel nam Piet Pannekeet drie jaar geleden al afscheid van JASA Packaging Solutions. Vorige week donderdag werd er alsnog een afscheidsreceptie en feestavond georganiseerd. Dat deze gelegenheid iets langer op zich liet wachten kwam niet alleen door de coronapandemie. De machinefabrikant lanceerde namelijk deze week een nieuw platform voor een nieuwe generatie verpakkingsmachines. Wereldwijde klanten kwamen deze demoweek naar Alkmaar om het modulaire platform NXXT met eigen ogen te zien.


Piet en Lieneke met kinderen Joost en Sandra en hun kinderen. Joost en Sandra hebben voor Jasa een vestiging in Noord-Amerika opgezet en wonen en werken daar inmiddels alweer vijf jaar.

Voor Piet begon het in 1985 toen hij startte met zijn eigen bedrijf Pannekeet Machine Techniek (PMT). Aangezien PMT internationaal groeit verandert Piet in 2005 de naam PMT naar JASA, dat is voor veel internationale klanten makkelijker uit te spreken. JASA is een familiebedrijf en dat komt terug in de naam, die ontstaat uit de namen van de kinderen van Piet: Jarno en Sandra. Wat veel mensen niet weten is dat vanaf het moment dat Piet de eerste verticale verpakker had gebouwd, ‘JASA’ de naam van de verticale verpakkers was. Hierdoor noemden de distributeurs het bedrijf al JASA.

Directieleden Eduard de Haan en Hendrik van den Berg

Na 36 jaar zijn hart en ziel in het bedrijf te hebben gelegd nam Piet per 31 december 2020 afscheid van het bedrijf. De ontwikkelingen bij JASA, dat inmiddels ruim 100 medewerkers telt en locaties heeft in Amerika, Canada en Duitsland, stemden Piet meer dan tevreden, zo bleek tijdens de afscheidsreceptie. "De reden dat het afscheid zo makkelijk is gegaan, is dat de mensen het zo fantastisch doen en JASA naar de 'next generation' brengen. Blijf dit doen. Ik kijk vanuit de cockpit mee en ben ongelofelijk trots!"

Algemeen directeur Eduard de Haan typeerde Piet als gepassioneerd voor de business, enorm ondernemend, veeleisend, nog veel eigenwijzer en bovenal een enorm fijne vent. Dat bleek nog eens toen de racefanaat had aangegeven liever geen cadeau te willen ontvangen, maar liever een donatie voor Stichting Groot Hart, om ernstig zieke kinderen een complete racebelevenis te geven. Van het personeel kreeg Piet vervolgens een kleine JASA-machine overhandigd waarin alle logo's uit de JASA-historie waren verwerkt, inclusief een miniatuurhelm van Max Verstappen.

Dat de ontwikkelingen bij JASA niet stilstaan, bleek wel tijdens het event, waar 35 dealers van over de hele wereld en ook enkele grote klanten acte de preseance gaven. Zo stond onder meer een verpakkingslijn voor bladgroenten van 38 meter voor een Amerikaanse klant opgesteld, inclusief end-of-line case packing. "Ik denk de grootste verpakkingslijn voor sla die ooit in Nederland gebouwd is", vertelde Eduard de Haan trots. De CEO van JASA kondigde aan volgend jaar een locatie in het Midden-Oosten te openen. Ook de Nederlandse vestiging verhuist dan naar een nieuwe locatie in het nabijgelegen Obdam.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Jasa Packaging Solutions
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
Tel: +31 (0)72 561 27 00
d.baths@jasa.nl
www.jasa.nl

Foto's: Andries Gunter en Izak Heijboer