BioWad-leden overleggen over vervolgacties na petitie 'Houd ons Voedsel Gentechvrij'

Een maand nadat Bionext de petitie 'Houd ons Voedsel Gentechvrij' aanbood (45.000 handtekeningen) aan de Tweede Kamer praatte BioWad met Annemarie Kruize van De Bolster over 'Nieuwe Genomische Technieken' (NGT) Dit zijn nieuwe veredelingstechnieken waarbij gebruik gemaakt wordt van genetische manipulatie (GMO).

Annemarie Kruize aan het woord.

Op maandagavond van 6 november kwam de salesmanager van De Bolster naar de proefboerderij SPNA in de Kollumerwaard en gaf een lezing aan de leden van BioWad (biologische boeren in het Waddengebied). Er werd uitgebreid van gedachten gewisseld over de vervolgacties na deze petitie, met name de invulling van de randvoorwaarden om de kernprincipes van de biologische landbouw (dat is dus uitsluiting van GMO's) te beschermen. Er was veel aandacht en zorg over verplichtte etikettering om de keuzevrijheid van de burgers en boeren te beschermen, maar ook voor de het gevaar van patenttering op natuurlijke gewas eigenschappen en 'last but not least' de bescherming van telers tegen contaminatie van bio-gewassen door NGT gewassen.

De leden namen de opdracht ter hand om in zijn of haar omgeving dit onderwerp onder de aandacht te brengen om zo van onder op een tegengeluid te laten horen op de sterke lobby die aanwezig is om de keuzevrijheid van boeren en burgers te beperken.

Voor meer informatie:
Jan Willem Bakker (voorzitter)
BioWad
landbouw@bakkerbio.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven