Met o.a. bio-boer Sil

Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld

IVN Westerveld organiseert tweemaal per jaar een korte cursus over een bepaald onderwerp. Deze keer heeft de cursus als thema 'Duurzaamheid, natuur en milieu'.

Iedereen kan deelnemen, ook als je geen lid bent van IVN.

Hans Dekker, ecoloog van de provincie Drenthe, houdt een verhaal over duurzaam natuurbeheer. Judith van den Berg over de voetafdruk en duurzamer leven. Werkzaam bij Natuur- en Milieufederatie Drenthe als ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe.

Hoe groot is jouw voetafdruk? Daar wil IVN aandacht aan besteden op deze avond en de deelnemers vragen om de volgende test te doen. Op de site van de NMF Drenthe bij de kop Zelf actief worden – meet je voetafdruk- doe de test- de Drentse Voetafdruk te meten. Volgens IVN heel leuk en leerzaam om te doen.

Op donderdag 26 oktober vertelt Wilma Voortman van de kringloopwinkel Zwolle over recycling van allerlei materialen. Annemieke Hulser van het bedrijf Wolster te Havelte over haar bedrijf met duurzame kleding.

Op donderdag 9 november vertelt Bert Strijtveen over duurzaam bouwen en wonen in de nieuwe woonwijk Olstergaard te Olst, energiecoach Paul Tienkamp over energiebesparende maatregelen in bestaande woningen.

Op dinsdag 21 november vertelt biologische boer Sil over zijn bedrijf en zijn visie over de productie van voedsel. Meten is weten over hun onderzoek en de impact van het gebruik van middelen door landbouw en particulieren.

Kosten gehele cursus inclusief koffie/thee: 30 euro voor IVN leden en 40 euro voor niet leden.

Klik hier om je aan te melden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven