Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Trekken in de vernieuwde biostreekwinkel buiten meer naar binnen"

Bioboerderij 't Schop viert Eeuwfeest met honderden bezoekers

Tholen - Bioboerderij 't Schop heeft gisteren samen met honderden bezoekers het Eeuwfeest gevierd. In 1923 is de boerderij in Hilvarenbeek gebouwd door Jan van den Broek en inmiddels staan de derde en vierde generatie aan het roer. Cécile en Jan hebben de boerderij in 1980 overgenomen en begonnen al snel met een boerderijwinkel die een zeer prominente rol speelt op de brede multifunctionele boerderij die er nu staat. Tijdens het Eeuwfeest werd de winkel na een totale restyling heropend. "Het was een meer dan geslaagde dag, heel gezellig. We hebben tussen de 650 en 700 bezoekers mogen ontvangen", vertelt Bart van den Broek, de vierde generatie die vijf jaar geleden in de onderneming trad.

Voor de natuurwandeling was veel animo.

's Morgens vroeg stond een natuurwandeling met een gids van het Brabants Landschap op het programma. "Onze Angus runderen begrazen natuurgraslanden in onze regio. De groep wandelde door 'De Gooren', een prachtig natuurgebied. Gelukkig regende het niet te hard, het was prima wandelweer."

Links: Jan van den Broek.

Begin van de middag werd de vernieuwde biostreekwinkel geopend. Dit gebeurde door Joris Hogenboom, directeur van het Brabants Landschap, en Hagar Roijackers, de gedeputeerde van Natuur. "Dat was echt superleuk. De eerste reacties zijn heel positief. We wilden buiten meer naar binnen trekken. Als je bij ons in de winkel staat moet je de koeien zien lopen, de slager zijn werk zien doen en echt het boerderijgevoel krijgen. De vitrine is verplaatst en vernieuwd en er is een groter assortiment van lokale bio-boeren verkrijgbaar. Juist het laatste stapje van ons naar de consument kon echt nog iets verbeteren en dat is uitstekend gelukt. We lopen nu 's morgens vroeg echt met een heel trots gevoel in de winkel."

Speech van Joris Hoogeboom, voorafgaand aan de officiële opening.

't Schop doet er alles aan om biologisch echt op de kaart te zetten, dat werd in de diverse speeches tijdens het Eeuwfeest benadrukt. "Wij proberen als pioniers ons steentje bij te dragen, door het verhaal te vertellen en biologisch heel toegankelijk te maken."

De biostreekwinkel is officieel heropend. Links Bart van den Broek.

Het meest trots is Bart op het feit dat ze het met z'n drieën zo goed voor elkaar hebben, geeft hij aan. "Het is mooi om dit samen te kunnen doen. En heel bijzonder dat we dit eeuwfeest hebben kunnen vieren, dat beseffen we ook. Het is heel speciaal dat ik als vierde generatie aan dit alles bij kan dragen. Er staat een mooi team dat samen met ons het bedrijf wil runnen."

Wat foto's van de vernieuwde winkel:

Voor meer informatie:
Bart, Cécile en Jan van den Broek
Bioboerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
[email protected]
www.hetschop.nl