Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studie naar de markt voor biologische levensmiddelen in Duitsland

In Duitsland is veel vraag naar biologische levensmiddelen. Zowel reguliere supermarkten, discounters en speciaalzaken laten een groei zien van de verkoop van biologische producten. Ook de online verkoop en vraag naar biologische maaltijdboxen zijn sinds de coronapandemie gegroeid. Waar de kansen voor Nederlandse bedrijven liggen en hoe de markt eruitziet, heeft het Landbouw Attach├ę Netwerk in Duitsland door een marktstudie laten onderzoeken. De studie werd uitgevoerd door Agentur Blumberg in Stuttgart dat een een langjarige verbinding naar de biologische sector heeft.

Hoe in contact komen met de Duitse biologische sector?
De marktstudie biedt een overzicht van de belangrijkste verkoopkanalen, zowel supermarkten als groothandels. De studie laat ook zien hoe de samenwerking tussen supermarkten en labels als Naturland en Bioland biologische producten succesvol breed onder de aandacht heeft gebracht bij de consument. In het rapport wordt uitgelegd hoe Nederlandse bedrijven in contact kunnen komen met de Duitse biologische retail en welke labels toegankelijk zijn voor Nederlandse producenten.

Hogere consumptie van biologische en regionale producten
Duitsland wil het aandeel biologische landbouw vergroten naar 30% in 2030. Om de afzet te ondersteunen zet de overheid in op het verhogen van biologische consumptie in openbare kantines, scholen en catering. Ook het bedrijfsleven heeft verschillende manieren om de consument van biologische producten te overtuigen. De studie bespreekt een aantal van deze succesvolle strategie├źn in Duitsland en Zwitserland.

Wilt u de marktstudie ontvangen? Stuur een mail aan het Landbouwteam Duitsland: [email protected].

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: