Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 september tot en met 13 oktober in Fijnaart

Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic

Na de succesvolle edities eerder dit jaar, organiseert Rijk Zwaan in september en oktober weer haar Open Field Demo, waarmee het thema Freshly Forward wordt voortgezet. De Open Field demo van Rijk Zwaan is van 18 september tot en met 13 oktober in Fijnaart. Ook dit jaar zijn er weer volop rassen voor biologische teelt te bezichtigen.

Tijdens deze Late Open Field Demo Organic zullen weer een aantal mooie rassen voor de biologische oogst getoond worden. Merga RZ bijvoorbeeld, een zeer productief, sterk knolselderijras dat sterk is tegen bladvlekkenziekte en schot en dus vroeg geplant kan worden.

Kelvin RZ en Girisha RZ zijn bleekselderijrassen die volgens de organisatie interessant zijn voor de biologische teelt. Beiden zijn sterk tegen zwarte harten en bladvlekkenziekte. Bovendien zijn ze makkelijk te oogsten en te verpakken. Tevens de moeite waard zijn de mini-cosrassen Rawley RZ en Rianxo RZ. Rawley is een kleine groene cos die zijn kwaliteit het gehele seizoen behoudt. Rianxo is een klein maar mooi gevuld iets zwaarder ras.

Mooie ijsbergsla-rassen met de inmiddels bekende Knox™ eigenschap zijn Scandinas RZ en Evionas RZ. Het compacte ras Scandinas is tegen rand en schot. Evionas is een medium ras met een lange veldhoudbaarheid.

Congama RZ en Longma RZ zijn wittekool rassen die de moeite waard zijn om te bekijken. Congama is een witte kool voor korte bewaring die in de vroege herfst geoogst kan worden. Groeit makkelijk en is sterk tegen trips. Longma is juist zeer lang bewaarbaar. Vanwege de sterk vegetatieve groei is deze kool geschikt voor oogst in de late herfst. Ook Longma is sterk tegen trips. De tripssterkte is sowieso een sterk punt van onze wittekool rassen.

Op het veld zijn tenslotte ook weer een aantal interessante bekende en nieuwe spinazierassen te vinden.

De rassen voor biologische teelt zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo.

Bezoek aan het veld is alleen mogelijk na (online) aanmelding via de teeltadviseur.

Adres vollegronddemo:
Eerste Kruisweg 9
4793 RS Fijnaart

Voor meer informatie: [email protected] en www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: