Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met o.a. Paul Hendriks (Eosta)

Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen: 18 september

Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse Transitiecafé van het consortium Transitieagenda Consumptiegoederen, Versnellingshuis, SDG Nederland, MVO Nederland en Duurzaamheid.nl plaats. Postgroei, consuminderen, regrowth, kortom: we gaan minder goederen consumeren. Wat betekent dit voor het bedrijfsleven en hoe gaan zij hiermee om? En welke ruimte is er voor ondernemerschap in de toekomst?

De organisatoren van dit event – een consortium van experts op het gebied van duurzaamheid – praten je graag bij omtrent dit thema. Tijdens het Transitiecafé kun je het volgende verwachten:

  • Buig je over de vraag over hoe je kan groeien met minder onder prikkelende begeleiding van Aniek Moonen (voormalig voorzitter Jonge Klimaatbeweging) en een expertpanel met onder anderen
  • Paul Schenderling, Steven van Eijck en Nancy Bocken
    Verdiep je in het verleggen van de focus van kwantitatieve groei naar kwalitatieve groei en de rol van consumptiegoederen in dit proces
  • Leer van circulaire koplopers VME Retail, Peerby, Eosta en Jafix.com/Bever over de praktijk van post-groei

De bijeenkomst wordt afgetrapt door Anne-Marie Rakhorst, voorzitter Transitieagenda Consumptiegoederen. Daarna neemt onder prikkelende begeleiding van Aniek Moonen een expertpanel met o.a. Paul Schenderling, Nancy Bocken en Steven van Eijck ons mee in de rol van consumptiegoederen in een postgroei economie.

Na een plenaire inspiratie verdelen we ons in deelsessies waar circulaire koplopers uit verschillende sectoren ons meenemen in de praktijk. Hoe kijken zij naar postgroei en welke praktische stappen nemen zij hierin? We richten ons op de productgroepen meubels, textiel, elektrische apparaten, verpakkingen en verbruiksartikelen. De circulaire koplopers zijn:

  • Hendrik Voortman van VME Retail (waaronder Trendhopper, Budget Home & Live Like This) (meubels)
  • Daan Weddepohl van Peerby (elektrische apparaten)
  • Paul Hendriks van Eosta (verpakkingen & verbruiksartikelen)
  • Sieds Wijnja van Jafix.com in samenwerking met Bever (textiel)

Op de website staat de volgende extra informatie over Paul Hendriks en Eosta:

Koploper verpakkingen & verbruiksartikelen: Paul Hendriks – Eosta

Eosta is een van de grootste importeurs, verpakkers en distributeurs van vers biologisch groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit. Ze fungeren als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten. Hierbij stellen ze zichzelf de hoogste duurzaamheidseisen. Ook op gebied van verpakkingen. Uiteraard door de verpakking zelf te verduurzamen, maar ook door helemaal niet meer te verpakken. Welke kansen zijn er door te stoppen met verpakken? En is dit ook toepasbaar voor andere sectoren?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Publicatiedatum: