Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-plantenverkoper ziet omzet verdubbelen

Sprinklr.co roept kwekers op om biologisch te gaan telen

Sprinklr.co verkocht tot en met augustus 2023 maar liefst 50% meer planten dan in 2022. In totaal kwam er alleen al in 2023 in de Nederlandse tuinen 21.000 m2 aan biologisch groen bij waar bijen en andere insecten vrolijk rondzoemen en biodiversiteit welig tiert. Het berdrijf verkocht 189.000 biologische tuinplanten versus 119.000 planten in 2022. Ook opvallend: potgrond en compost werd maar liefst 3,5 zo vaak besteld als in 2022.

Ondernemers Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach

Klanten blijken bereid te wachten op de natuur
In april en mei was er meer vraag dan aanbod naar biologische planten, maar klanten bleken bereid te wachten op de natuur en op hun biologische planten. Liedewij Loorbach van Sprinklr.co: “We verwachten dat de vraag naar biologische tuinplanten nog meer zal groeien nu steeds meer Nederlanders zich realiseren dat je alleen iets voor de natuur doet in je tuin als je planten neerzet die niet bespoten zijn. Kwekers die willen overstappen op biologische teelt zijn zeer welkom. We roepen hen op om contact met ons op te nemen”.

Over steward owned bedrijf Sprinklr.co
Duurzame ondernemers Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach willen de Nederlandse biodiversiteit vergroten door het aanbieden van biologisch gekweekte (tuin)planten. Sprinklr.co verkoopt online biologische tuinplanten, bloembollen en zaden. Bij biologische teelt worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, zodat zowel bij de kweker als in de tuinen ze een positieve bijdrage leveren aan de natuur in plaats van schade aan te richten. Sprinklr.co is sinds 2023 steward owned bedrijf. Dit houdt in dat Sprinklr B.V. in handen is van een stichting, wiens enige taak is om erop toe te zien dat het bedrijf geleid wordt volgens de missie: het vergroten van biodiversiteit. De onderneming Sprinklr B.V. is dus geen middel om geld aan te verdienen, maar een middel om de missie te dienen. In 2022 had het bedrijf een jaaromzet van 1,9 miljoen euro. www.sprinklr.co

Publicatiedatum: