Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De verkoop en advisering van biologische voeders wordt gecontinueerd"

ABZ De Samenwerking en Klein Hekkelder samen verder

Coöperatie ABZ De Samenwerking U.A. en Klein Hekkelder B.V. hebben besloten per 4 september 2023 samen verder te gaan. ABZ De Samenwerking U.A. heeft 100 procent van de aandelen van Klein Hekkelder B.V. uit Voorst overgenomen. Door de bundeling van krachten ontstaat een organisatie van ruim 800.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio's van Nederland.

Het beste dichtbij
"Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak", vertelt directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking U.A. "De overname van Klein Hekkelder versterkt deze strategie en past goed bij onze missie: het beste dichtbij. Wij hebben moderne, goed uitgeruste productielocaties in alle belangrijke regio's. Zo realiseren we korte lijnen en staan we dicht bij onze klanten en hun ondernemingen."

Klein Hekkelder werkt al vanaf 2018 intensief samen met Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek. Zowel op het gebied van kennis van diervoeding als uitruil van productie wordt tussen deze twee voerleveranciers samengewerkt. Bosgoed Diervoeders is vanaf begin 2022 samengegaan met ABZ De Samenwerking. De samenwerking met Klein Hekkelder is daarbij gecontinueerd, waardoor ABZ en Klein Hekkelder elkaar inmiddels goed kennen.

Klein Hekkelder was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor haar medewerkers en haar huidige en toekomstige klanten. "De keuze voor ABZ De Samenwerking is een logische stap voor ons, omdat de no nonsense, klantgerichte cultuur van de bedrijven naadloos op elkaar aansluit", aldus Henk van den Brink. Het werkgebied van Klein Hekkelder is een logische aanvulling op de regio's waar ABZ De Samenwerking reeds actief is.

De productielocatie van Klein Hekkelder is strategisch gelegen in Voorst, nabij de snelwegen A1 en A50 en centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. ABZ De Samenwerking heeft productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Markelo, Stroobos, Haastrecht en Leusden.

Samen sterker
Klein Hekkelder is sterk in melkvee-, schapen- en geitenvoeders. De productielocatie is gespecialiseerd in de productie van Non GMO voeders. Door de krachten te bundelen, kan de dienstverlening naar de veehouders verder uitgebouwd worden. De winkelactiviteit en zakgoeduitgifte van Bosgoed Diervoeders wordt dit najaar samengevoegd met de activiteiten van Klein Hekkelder en vanuit de locatie in Voorst gecontinueerd.

Naast de synergievoordelen verandert door de acquisitie niet veel. Zo zal Klein Hekkelder B.V. in eerste instantie verder gaan onder haar eigen naam. Alle vertrouwde aanspreekpunten, waaronder de directeur Henk van den Brink, blijven beschikbaar voor de klanten. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten. Uiteraard zullen de specialisten van beide organisaties kennis, kunde en producten onderling uitwisselen, waardoor deze voor de klanten van beide organisaties per direct beschikbaar zijn.

Biologische diervoeders
Marcel geeft desgevraagd nog wat toelichting over de eventuele gevolgen voor de verkoop en productie van biologische voeders: "De samenwerking tussen Klein Hekkelder en ABZ De Samenwerking heeft geen gevolgen voor de verkoop en productie van biologische voeders. De verkoop en advisering van biologische voeders wordt door ABZ De Samenwerking en Klein Hekkelder gecontinueerd. De productie van biologische voeders wordt naar volle tevredenheid verzorgt door De Valk Wekerom, vanuit hun gespecialiseerde fabriek voor biologische voeders in Meppel."

Voor meer informatie:
ABZ De Samenwerking
Westkadijk 4
3861 MB Nijkerk
033 4221510
[email protected]
www.abzdesamenwerking.nl

Klein Hekkelder
Diederikweg 3
7383 RD Voorst
055 3011958
[email protected]
www.kleinhekkelder.nl

Publicatiedatum: