Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met oude bekenden en enthousiaste nieuwe ondernemers"

Geslaagde tweede editie van Vlaams netwerkevent Bio2Bio

Tholen - Op dinsdag 29 augustus ontmoette de biologische sector elkaar op het netwerkevent Bio2Bio, georganiseerd door sectororganisatie BioForum. Het was de tweede editie van Bio2Bio en het event werd gehouden bij brouwerij De Wilde Brouwers in Gent. "We kijken terug op een succesvolle editie waar we niet alleen oude bekenden maar ook enthousiaste nieuwe ondernemers zagen die ondanks de moeilijke periode bewust kiezen voor bio. De bedoeling is dat dit event jaarlijks terugkeert om een inspirerend en ondersteunend netwerkmoment te creëren voor de Vlaamse biologische sector", vertelt Sofie Vandewijngaarden, Adviseur Voedingsbedrijven bij BioForum en organisator van het evenement.

Foto's: Sophie Nuytten

Sofie geeft aan dat er tijdens dit event voor elk wat wils was. "We hebben een marktje ingericht waar de bezoekers verschillende producten van BioForum-leden kunnen ontdekken. Ook werden er speeddates georganiseerd."

Na het ontvangst en het welkomstwoord door Lieve Vercauteren en Alexander Claeyes namens BioForum kwamen twee bedrijven vertellen over hun ambities wat bio betreft. Edith Gomes vertelde hoe Bister het in 2021 voor elkaar kreeg om de eerste 100% Belgische bio-mosterd te realiseren. Hiervoor ging Bister een samenwerking aan met de landbouwers van Farm For Good, aangezien mosterdzaad in België al tientallen jaren niet meer geteeld werd.

Edith Gomes

Begin dit jaar maakte conservenfabrikant HAK zijn ambitie bekend om in 2027 alle groenten en peulvruchten die in Nederland voor hen worden geteeld, om te schakelen naar bio. Joachim Nieuwhoff, Directeur Supply Chain, Inkoop en Landbouw bij HAK, vertelde de aanwezigen hoe deze ambitie tot stand kwam en hoe deze toegepast zal worden.

Joachim Nieuwhoff aan het woord

Aansluitend op deze presentaties volgde de Matchmaking (van 19:00 tot 21:00 uur). Ter voorbereiding op het event kon men een profiel aanmaken op Conservation Starter. En enkele dagen voor het event maar ook tijdens het event zelf konden de deelnemers afspraken met andere aanwezigen inplannen.

Klik hier om de sfeerfoto's van het event te bekijken.

Voor meer informatie:
Sofie Vandewijngaarden
BioForum
Regine Beerplein 1, bus E305
2018 Antwerpen
+32 (0)3286 9278
[email protected]
www.bioforum.be