Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste aardappel tijdens Nationale Aardappelrooidag gevonden in Montfort

Verleden week vond er op de Nationale Aardappelrooidag bij negen telers in het land een zoektocht plaats naar de Grootste Aardappel van het jaar. Tijdens deze dag stelden telers (waaronder biologisch landbouwbedrijf NZ27 in Zeewolde) door het hele land hun akkers open voor jong en oud om een tasje aardappels te komen rooien en te leren over het teeltproces. De reuzenaardappel van 1280 gram is gevonden bij Maatschap Zeelen en Wolters door Juul Bours (7 jaar), 'de Grootste Aardappel Speurneus van het jaar'.

Drukbezocht op negen locaties in het land
Het evenement werd druk bezocht. Van Zeeland tot Groningen werd er door jong en oud aardappels uit de grond gehaald. De Nationale Aardappelrooidag vond dit jaar plaats op 9 locaties, verdeeld over het hele land: Nieuw-Vennep (NH), Zwartewaal (ZH), Kuitaart (ZL), Wintelre (NB), Aalten (GL), Zeewolde (FL), Spijk (GR), Giethoorn (OV) en Montfort (LI).

Leren over het duurzame groei- en rooiproces
Naast de ‘Tour de boer’, waarbij men de akker op ging met de boer, werden er op de boerderij ook andere aardappelactiviteiten georganiseerd. Boerenbedrijven door het hele land organiseerden leuke en leerzame activiteiten om bezoekers alles bij te brengen over het duurzame groei- en rooiproces. De Nationale Aardappelrooidag werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de Nederlandse Aardappel Organisatie.

Klik hier voor de reportage die Omroep Flevoland maakte van de Nationale Aardappelrooidag bij biologisch landbouwbedrijf NZ27.

Voor meer informatie:
Food Cabinet
020 22 33 161
[email protected]
www.foodcabinet.nl

Publicatiedatum: