Maak sea moss gel met biologisch Iers mos poeder

'Wat is sea moss en hoe kan ik zelf sea moss gel maken?', zijn vragen die de laatste tijd steeds vaker bij Your Well, the Seaweed Company, binnen komen. Sea moss is een soort zeewier dat zich de laatste tijd mag verheugen in een sterk toenemende belangstelling, mede door de gel die je er van kunt maken die veel gezonde voordelen biedt en makkelijk in gebruik is. Op internet is er echter veel verwarring over wat sea moss nu precies is en hoe je het kunt gebruiken. Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet dat je sea moss gel eenvoudig en voordelig zelf kunt maken, in plaats van het -duur- te kopen via internet. Your Well introduceert daarom biologische Iers mos poeder van Wild Irish Seaweeds waarmee je de gel voortaan zelf kan maken.

Maar wat is eigenlijk sea moss en waar is het goed voor? Sea moss is een verzamelnaam voor enkele rode zeewieren die lijken op het Iers mos zeewier (officiële naam Chondrus crispus, ook wel Irish sea moss genoemd). Iers mos is van oudsher bekend als verdikkings- en geleermiddel. Daarnaast bevat het echter ook 92 van de 102 nutriënten die nodig zijn voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Het heeft daarbij ook 15 van de 18 mineralen in zich die essentieel zijn voor de mens, zoals calcium, jodium, zwavel, magnesium, ijzer en mangaan. Over de voordelen van dit zeewier is de laatste tijd veel gepubliceerd, er is zelfs een boek over geschreven en dat alles heeft sterk bijgedragen aan de groeiende populariteit van Iers mos en de gel die ervan kan worden gemaakt.

Wild Irish Seaweeds is het bedrijf dat het biologische gecertificeerde Ierse mos met de hand oogst in de koude en schone wateren aan de westkust van Ierland. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar (4 generaties) actief met het oogsten van zeewier en staat daarmee garant voor de hoogste kwaliteit zeewier.

"Met Iers sea moss poeder kun je op een eenvoudige manier een dosis gezondheid toevoegen aan je smoothie, shake, of andere vloeistof", aldus Marty van der Krogt, product specialist bij Your Well. "Puur in poedervorm aan je maaltijd toevoegen is natuurlijk eveneens goed mogelijk. Een theelepel met circa 4 gram zeewier toevoegen is al voldoende. Als gel kun je het ook nog prima op je huid gebruiken vanwege de hydraterende en herstellende werking. Al lang weten we dat zeewier in zijn algemeenheid veel gezonde nutriënten in zich heeft, zoals mineralen, waaronder jodium, eiwitten, vezels en fucoidan. Iers sea moss poeder combineert die gezonde voordelen nu in makkelijk te gebruiken toepassingen die iedereen zelf kan maken. Een gebruiksaanwijzing vind je op onze site."

Voor meer informatie:
Your Well, the Seaweed Company
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
0181 375108
info@yourwell.nl
www.yourwell.nl
www.receptenmetzeewier.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven