Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Horizon Natuurvoeding introduceert: Pistachenotenpasta en Pecannotenpasta

"Je kunt veel meer met notenpasta's dan je in eerste instantie denkt"

Tholen - Pistachenoten en pecannoten vormen de basis voor de laatste twee nieuwkomers bij Horizon Natuurvoeding. Onder de merken Horizon en Monki zijn vanaf 1 september een Pistachenotenpasta en een Pecannotenpasta verkrijgbaar. "Met name de pecannotenpasta is een product dat nog niet veel mensen kennen. Van pistache wordt iedereen meteen enthousiast, de groene kleur trekt ook erg aan. Ik denk dat de pecannotenpasta van deze twee nog wel eens de 'dark horse' zou kunnen zijn. Zodra je die proeft, blijf je er van eten. Hij heeft echt zijn eigen unieke smaak", vertelt Ruben de Wit. Monki is het internationale merk en Horizon is vooral verkrijgbaar in de Benelux.

Ruben geeft aan dat je de langwerpige rood-bruine pecannoten goed proeft. "Die geven een hartige smaak aan de notenpasta, terwijl er geen zout is toegevoegd. Met testen hebben we allerlei verschillende soorten geproefd - grovere en fijnere maling, zonder en met zout - de variant zonder toevoegingen bleek gewoon de allerlekkerste, daarbij proef je echt de noten. Dat willen we bij Horizon ook het liefst, zo min mogelijk poespas."

Door het roosterproces smaakt hij ook extra sterk, benadrukt Ruben. "We vermalen de noten altijd zo snel mogelijk na het roosterproces. Daardoor blijft de optimale versgeroosterde smaak behouden in het eindproduct en dat proef je."

Pecannoot aan boom.

Ook van de pistachenotenpasta heeft men bij Horizon hoge verwachtingen. "Het is een uitdagend product om te produceren, maar het is gelukt. Het product wordt van tevoren niet geroosterd, daardoor krijg je de pure nootsmaak en een mooie heldere groene pasta. De pistachenoot is nooit eerder door Horizon geïmporteerd. We zijn sinds Kerst druk bezig geweest om de lekkerste pistachenotenpasta op de plank te krijgen. Het is een complex proces en het was een uitdaging om te ontdekken wat de beste formule is."

Herkomst van de noten
De pecannoten zijn afkomstig van de familie Roux in Zuid-Afrika.
De pistachenoten worden uit Spanje geïmporteerd. "We hebben diverse herkomsten getest en geproefd, uit Iran, Italië en Spanje. De beste oorsprong bleek de Spaanse te zijn. En dit heeft ook nog eens als voordeel dat dit relatief dichtbij is. Pistachenoten zijn elders zeker goedkoper te verkrijgen, maar we maken echt de keuze voor kwaliteit en smaak."

Pistachenoten in hun bolsters.

In zoete en hartige gerechten
Het gaat om potjes van 175 gram. "Hiermee willen we het wat laagdrempelig houden qua prijs. We verwachten niet dat veel mensen dit op hun brood gaan smeren, het is een product om mee te koken en geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten. We hebben Hester Prummel gevraagd om recepten te maken met deze notenpasta's om mensen te inspireren. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische pecan paté. Je kunt veel meer met notenpasta's dan je in eerste instantie denkt. Deze recepten staan binnenkort ook op onze website."

Ruben is sinds november 2022 werkzaam bij Horizon Natuurvoeding als internationaal account manager. Hij geeft aan al veel te hebben geleerd. "Het is heel leuk om onderdeel te zijn van een productiebedrijf waar een echt ambachtelijk product wordt gemaakt. Dat biedt zoveel toegevoegde waarde. Daardoor krijgt de kwaliteitscontrole van je grondstoffen ook meteen een enorme boost. En het is een prettig en informeel team."

Voor meer informatie:
Ruben de Wit
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20-A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
[email protected]
www.horizonnatuurvoeding.nl