Warmonderhof speelt in op actualiteit

Grote landbouwonderwerpen komen terug in nieuwe trainingen voor de landbouw

Grote onderwerpen die momenteel spelen in de landbouw worden door biologische en biologisch-dynamische landbouwopleiding Warmonderhof in Dronten opgepakt in trainingen speciaal voor boeren, tuinders en andere professionals in de landbouw en in landbouwgerelateerde beroepen. Onderwerpen die aan bod komen in de trainingen komend seizoen: stikstof en koolstof, eiwitarm voeren en stikstofreductie, composteren en fermenteren van reststromen, duurzaam bodembeheer, biologisch en biologisch-dynamisch. De inschrijving is per heden geopend.

Voor degenen die hun kennis over actuele landbouwonderwerpen willen vergroten en/of hun bedrijf een nieuwe richting willen geven, is er een serie themadagen en trainingen ingepland die zullen beantwoorden aan de vele vragen over de mogelijkheden die de boer of tuinder heeft om met zijn of haar bedrijf mee te bewegen met veranderende omstandigheden in de landbouw.

Trainingscentrum
Warmonderhof leidt jongeren en volwassenen op in de biologische en biologisch-dynamische landbouw. De aanwezige kennis over duurzame vormen van landbouw worden via de trainingen ook gedeeld met iedereen die reeds werkzaam is in de landbouw of in landbouwgerelateerde beroepen. Het trainingscentrum is een coproductie van Aeres MBO Dronten Warmonderhof, Stichting Warmonderhof en Aeres Training Centre.

Voor wie?
De trainingen richten zich op zowel gangbare boeren en tuinders als biologische en biologisch-dynamische boeren en tuinders. Ook zijn de trainingen geschikt voor professionals uit de periferie van de landbouw. Denk hierbij aan handel, retail, food, advisering en voorlichting.

De trainingen 2023-2024
Speciaal de onderwerpen die momenteel veel in de kranten terug te vinden zijn, hebben een plek gekregen op de trainingsagenda. Hieronder volgt een opsomming van alle trainingen en themadagen dit seizoen. Uitgebreide informatie is te vinden op de website. Trainingen 2023-2024: Themadag Stikstof en koolstof, Themadag Eiwitarm voeren en stikstofreductie, Themadag Composteren en fermenteren van reststromen, Verdiepingscursus biologisch-dynamische landbouw, Themadag Microbioom (invloed van de bodem op ons darmstelsel), Themadag Mineralen en sporenelementen, Themadag Duurzaam bodembeheer, Verdiepingsdag biodynamische landbouw
Cursus Doorschakelen naar Demeter (BD), Basiscursus biodynamisch imkeren.

Voor meer informatie: www.warmonderhoftrainingen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven