Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kweek je biologisch rode bes en braam?

Het CCBT-project 'Op weg naar bioplanten kleinfruit' werd uitgevoerd naar aanleiding van het onbestaand biologisch aanbod plantgoed rode bes en braam in Belgiƫ. Telers zijn genoodzaakt om plantgoed in buitenland aan te kopen of om ontheffing aan te vragen. Het doel van dit project was bestaande gangbare vermeerderaars een duwtje in de rug te geven richting biologisch plantgoed.

In de realiteit blijkt dit moeilijk, want het vermeerderen en opkweken van gezond biologisch plantgoed rode bes en braam blijkt een uitdaging. De bemesting dient nauwlettend in de gaten gehouden te worden voor een correcte groei en ook tal van plagen zijn nooit ver weg in het opkweekveld. Verdere verfijning van het project om correcte conclusies te bekomen is dus zeker een must, aldus het CCBT.


Foto van Lara De Taya (Proefcentrum Pamel)

In het draaiboek "Draaiboek biologisch opkweken van rode bes en braam" worden verschillende aspecten toegelicht die belangrijk zijn voor een succesvolle biologische opkweek van rode bes en braam. Ook de administratieve verplichtingen inzake vermeerdering en opkweek van plantgoed komen aan bod.

Bron: CCBT

Publicatiedatum: