Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rutger van de Pol, Nutland España:

"De Spanjaarden gaan voor de grote maten en de mooiste exemplaren"

Tholen - Sinds een jaar heeft Nutland ook een Spaanse vestiging, Rutger van de Pol runt Nutland España vanuit Barcelona. Hij benadrukt dat Spanje bij uitstek een land is dat gericht is op noten en zuidvruchten. "Daarom was het voor ons een logische stap om onszelf ook in Spanje te vestigen. Wij moeten het vooral hebben van ons zeer complete assortiment aan noten. Er zijn er niet veel die zo'n compleet aanbod op voorraad hebben. De laatste jaren hebben we ook meer en meer zaden en peulvruchten in ons aanbod opgenomen. Het gaat hartstikke goed met het bedrijf."

Rutger in de Nutland-stand op de Organic Food Iberia

Rutger vertelde dit in de stand op Organic Food Iberia, waar hij samen met collega Rody van der Horst het bedrijf vertegenwoordigde. Rody gaf aan dat Nutland zelfs de eerste registrant ooit was voor de Organic Food Iberia. "We stonden al meerdere jaren met plezier op de Natural & Organic Products Europe in Londen en de Nordic Organic Food Fair in Malmö en hebben tegen de beursorganisator gezegd dat als ze ooit ook in Spanje een beurs zouden gaan organiseren, wij daar zeker bij van de partij wilden zijn. Tot nu toe hebben we dus ook aan alle edities van de Organic Food Iberia deelgenomen." Voor Rody is de sfeer op Organic Food Iberia heel speciaal. "Er komen bijna alleen Spaanse bezoekers op af, het is echt één van onze favoriete beurzen."

Rody vertelt dat hij jaren geleden al met Rutger af had gesproken dat hij de Spaanse vestiging zou gaan runnen. "Die afspraak had ik al met hem gemaakt toen hij voor ons naar Londen vertrok om van daaruit voor Nutland aan de slag te gaan." Rutger: "Ik sprak jaren geleden met Rody en hij vertelde mij bezig te zijn met de oprichting van een kantoor in Londen. Daar heb ik in totaal 5 jaar gewoond. Daarna zijn we de mogelijkheden voor een kantoor in Spanje gaan bekijken. Op een gegeven moment was het goede moment daar en zijn we hiermee aan de slag gegaan."

Hoe zijn de ervaringen tot nu toe? "De cultuur is heel anders. Het leven speelt zich in Spanje veel meer buiten af." De nieuwe omgeving bevalt hem heel goed. "We hebben een mooi kantoor, dat bevindt zich op de bovenste verdieping van een gebouw met uitzicht op de Sagrada Familia. Ik deel de ruimte met andere internationale mensen." Rutger merkt dat de Spanjaarden ook op productniveau andere wensen hebben. "De Spanjaarden stellen heel specifieke eisen. Ze willen graag de grote maten hebben en gaan voor de mooiste exemplaren van een betere kwaliteit. Daar letten ze heel scherp op. En ze zijn zeker bereid om hier wat meer aan uit te geven."

Nog een foto van het uitzicht van Rutger vanaf het kantoor in Barcelona.

Voor meer informatie:
Rutger van de Pol
Nutland
Laan van Oversteen 20, 5th floor
2289 CX Rijswijk
+31 (0)6 13937993
[email protected]
www.nutland.nl