Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Davis-Saipei: "Marktbenadering voorziet in een behoefte"

Joint venture voorziet Europa en India van avocado's uit Kenia en Tanzania

Tholen - Een ontmoeting op de Fruit Logistica van Edward Koemans met de Keniaanse avocado-exporteur Lucy Njeri in 2014 heeft op 16 maart dit jaar uiteindelijk geleid tot de oprichting van de joint venture van Davis en Saipei, dat vestigingen heeft in Kenia en Tanzania. "Het mes snijdt hiermee aan twee kanten", zo vertelt Edward. "Wij exporteren de laatste jaren onder leiding van mijn collega Deby Ganga steeds meer naar de Indiase markt. De vraag uit India naar avocado's uit Tanzania neemt toe. Dankzij de joint venture kunnen we nu veel dichter bij de bron sourcen in Afrika."

Voor Saipei biedt de samenwerking kansen om nauwer samen te werken met de Europese klanten en de markt van zowel conventionele als biologische Hass- en greenskin avocado's uit Kenia en Tanzania te voorzien. "In tegenstelling tot veel andere Keniaanse exporteurs kunnen wij niet alleen containers, maar ook palletsgewijs de klanten bedienen. Deze marktbenadering voorziet in een behoefte", aldus Lucy. Hoewel ook de Chinese markt open is voor Keniaanse avocado's heeft die markt voor Davis-Saipei geen prioriteit. "De focus ligt op de export naar Europa en India."


Edward Koemans, Lucy Njeri, Deby Ganga en Jean Claude Ganza tijdens het bezoek aan Nederland afgelopen week

"In het verleden stonden de Keniaanse avocado's niet altijd goed bekend in Europa, maar inmiddels zien we die perceptie wel verschuiven. We hebben met ons eigen merk Saipei een goede naam opgebouwd op de Europese markt. We weten de behoeftes van de markt en focussen ons echt op eersteklas avocado's met de juiste drogestof- en oliegehalte, waarbij we voldoen aan de specificaties van de Europese markt, zoals Smeta- en GlobalGAP-certificering."

"Daarbij is het window van de Keniaanse avocado's gunstig, zeker in het begin als Peru lagere volumes heeft. In maart starten we het avocadoseizoen in Kenia op en in Tanzania zelfs nog iets eerder en we kunnen het seizoen doortrekken tot augustus-september", vertelt Lucy. "De afgelopen maanden was de avocadomarkt niet gemakkelijk, maar inmiddels leeft de markt weer op. We zien de komende zomermaanden met vertrouwen tegemoet."

Voor meer informatie:
Edward Koemans / Lucy Njeri
Davis-Saipei
Mob: 06-23667149
[email protected]
[email protected]
www.davisworldwide.nl