Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We moesten heel snel schakelen, blij dat het toch door kon gaan"

Fotoreportage: Storm Poly maakt BioVelddag 2023 onvergetelijk

Tholen - Een zomerstorm en een BioVelddag - niet bepaald de beste combinatie. Vandaar dat de organisatie gisteren vanwege de berichten over storm Poly en codes oranje en rood, na een spoedoverleg besloot om het regenscenario in werking te laten treden. De marktkramen werden opgebouwd in een schuur en voor de machines werd plek gemaakt op het erf van de boerderij aan de Elandweg 84 in Lelystad. Het programma startte voor ieders veiligheid ook 2 uur later (om 15:00 uur). Nadat de storm was weggetrokken vonden in de loop van de middag nog een verrassend aantal bezoekers de weg naar de BioVelddag (zo'n 300/350).

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Een prima oplossing volgens het overgrote merendeel van de aanwezige bedrijven en bezoekers. Uiteraard was het jammer dat voor de BioVelddag altijd zo kenmerkende machinedemo's dit keer niet op het veld konden plaatsvinden, maar hier was gezien de omstandigheden alle begrip voor.

Snel schakelen
'The day after' omschrijft medeorganisator Geertje Schlaman (BioAcademy) deze editie als een 'bizarre BioVelddag'. "We moesten heel snel schakelen. Met code oranje en code rood een groot evenement met tractoren, machines en tenten in een open veld organiseren was natuurlijk niet mogelijk. We zijn heel blij dat het in deze aangepaste vorm toch door kon gaan. Het was echt niet haalbaar om het uit te stellen en op korte termijn toch nog plaats te laten vinden. Helemaal annuleren zou erg zonde zijn geweest vanwege alle inspanningen en de voorbereidingstijd die er voor iedereen in zit."

Naar schatting waren er tussen de 300/350 bezoekers. "De friet en hamburgers waren gewoon op en De Strandhoeve had minimaal 300 porties friet meegenomen. Ook telden we op sommige momenten zo'n 70/80 mensen bij de demo's. Jammer was dat een deel van de potentiƫle bezoekers, waaronder best veel studenten, letterlijk in het openbaar vervoer vast kwam te zitten."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.biovelddagen.nl