Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards 2023

Biologische producenten houden nooit op met innoveren, getuige de 250 producten die dit jaar meededen aan de Natexpo Awards. De vier uur durende beraadslaging van de juryleden was intens en levendig. De inzendingen werden beoordeeld op hun innovatieve kenmerken, hun verpakking, hun smaak, textuur en gebruiksgemak.

Dit jaar zijn er twee nieuwe categorieën toegevoegd om markttrends beter weer te geven: 'ingrediënten en grondstoffen' om de leveranciers van voedsel- en cosmetica-ingrediënten onder de aandacht te brengen, en 'seeds' om kleine innovatieve bedrijven te belonen. Voor het eerst dit jaar werd er slechts één award per categorie uitgereikt: de Gold Award, samen met de International Distinction. Dat betekent dat er in 2023 in totaal 11 Natexpo Awards worden uitgereikt. De ceremonie vindt plaats op zondag 22 oktober 2023 in Natexpo, in aanwezigheid van de juryleden.

Dit zijn de winnende producten met bijbehorend jury-commentaar:

Gekoelde producten
Plantaardig gehakt gemaakt met erwten en tuinbonen van Tossolia.

Een vleesvrij gehakt met een verbluffende smaak, sojavrij, gemaakt van Franse biologische erwten en tuinbonen, om gemakkelijke vegetarische versies te maken van elk recept met gehakt.

Hartige kruideniersproducten
Tanzaniaanse Kisamvu, een stoofpot met spinazie, kokosnoot en pinda's van Le Coq Noir / Le Voyage de Mamabe

Een recept geïnspireerd op de traditionele Kisamvu uit Tanzania: een stoofpotje van spinazie in kokosmelk, op smaak gebracht met pinda's. Klaar om te serveren voor een vernieuwende smaakbeleving.

Zoete kruideniersproducten
Agen pruimenpulp met Zuid-West walnoten - Lou Prunel

Het geheel Franse, geheel Zuidwestelijke product is zowel een smakelijke traktatie. Het combineert de gezondheidsvoordelen van pruimen en walnoten en kan als spread of bij het koken worden gebruikt.

Dranken
Winterse kruidenthee La Cabossée van In Extremis

Een innovatieve en smaakvolle infusie met chocolade en kruidige tonen. 74% van de ingrediënten zijn teruggewonnen bijproducten (cacaoschillen, appelpulp). Kan als infusie of als latte gedronken worden.

Voedingssupplementen
Probiotisc Digest van Source Claire

Probiotic Digest is het eerste probioticum dat de voordelen van isotoon zeewater combineert met die van calcium en probiotica. Verpakt in handige sachets.

Cosmetica en hygiëne
Frambozen droogpoedershampoo van Centifolia

Was je haar minder vaak dankzij de combinatie van sterk absorberende biologische poeders die overtollig talg absorberen. Resultaat: schoon, geurig haar met volume - en dat alles zonder water te gebruiken.

Ecoproducten en -diensten
Pakket van 5 wasbare gezichtsreinigingsschijven van Anaé

Deze vijf wasbare schijven zijn gemaakt van "soft impact" cellulose-katoen. Zacht, slijtvast en effectief voor het verwijderen van make-up met hun gestructureerde oppervlak.

Diensten voor detailhandel en merken
Recyclebare verpakkingsoplossing met hoge barrière-eigenschappen van EPAC Flexible Packing

Bedrukte structuur met polyethyleen basis en high protection barriers. De recyclebare matte en glanzende PE-folie voldoet aan de recycleerbaarheidscriteria van CITEO.

Ingrediënten en grondstoffen
T-LIN van Valorex Food

Een clean label ingrediënt: 100% lijnzaadmeel, biologisch, glutenvrij, herkomst Frankrijk. Kan worden gebruikt als volledige of gedeeltelijke vervanging van eieren. Beveiligde inkoopketen. Economische besparing. Veganistisch.

Seeds
Forest flavours gourmet kefir azijn van The Kefir & Kombucha Compagnie

Een unieke en innovatieve azijn met een ongewoon complexe en rijke smaak, gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten gedurende meer dan zes maanden.

Internationale speciale vermelding
Mount Hagen Vegan Cappuccino van Wertform / Mount Hagen

De eerste biologische en fairtrade veganistische cappuccino met haver. Vrij van additieven en stabilisatoren. Unieke smaak zonder koemelk. Glad, dik schuim voor een echt "cappuccino" gevoel.

In oktober zullen al deze producten te zien zijn in de Awards Area bij de ingang van de beurs.

Voor meer informatie: www.natexpo.com

Publicatiedatum: