Het Graanschap is een Nederlands bedrijf dat de complete broodketen in eigen handen heeft. Ze verbinden boeren die graan telen met bakkerijen die biologisch meel willen gebruiken. Het doel is om meer en smaakvoller brood van lokaal graan te produceren, zo schrijft Nieuwe Oogst. Het Graanschap biedt kansen voor boeren om graan te telen en een betere prijs te krijgen, en voor bakkerijen om duurzaam en lokaal geproduceerd brood te maken. De keten is korter, duurzamer en transparanter. Het Graanschap wil groeien en de impact vergroten door meer bakkerijen en boeren bij de keten te betrekken.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Sallands Ambachtsbrood schaalt af: geen overname, wel doorstart op kleine schaal
-
Bakkerij Bolhuis in Jubbega dreigt per 20 december te sluiten
-
"We leiden wereldwijd bakkers op om lokaal en biologisch te bakken"
-
Biologisch Desem Blond brood genomineerd voor ‘Beste Product van het Jaar’
-
Bio-broodbakker bakt croissants met olijvenmeel
-
"Ik hoop dat iemand het stokje overneemt"
-
Graancirkelbrood: Demeterbrood, 100% uit Nederland
-
Invloed zaaidichtheden biologische wintertarwe op bakkwaliteit
-
“Een droog voorjaar is gunstig voor de kwaliteit van het biologische graan”
-
Biologisch speltgraan geoogst voor korte keten