Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe eigenaren voor Delicious Food

Zelfgebakken haverkoeken zijn een blijvertje

Tholen - Blijven de haverkoeken in het assortiment? Dit is volgens de nieuwe eigenaren van Delicious Food in Amsterdam de meest gestelde vraag na de overname. "Die haverkoeken zijn goed voor 10% van de omzet hier, die blijven we dus zeker bakken. Het gaat om een eigen recept dat ontwikkeld is door de oprichter. Dit is een zacht havermoutbolletje met een krokant korstje er omheen. Zeker geen standaard haverkoek dus. Mensen die verhuisd zijn naar buiten de stad, komen er speciaal voor naar Amsterdam, zodat ze weer een voorraad kunnen invriezen", vertelt Hetty Knottenbeld.

Foto's: Aimee Giles

Hetty en Bas Schoelitsz zijn sinds 19 juni 2023 de trotse nieuwe eigenaren van biologische speciaalzaak en delicatessenwinkel in de Westerstraat. Ze hebben na 20 jaar het stokje van het familiebedrijf overgenomen van Ineke Schrama. Haar ouders Nelly en Ron hebben de winkel in mei 2003 opgericht. Afgelopen zaterdag werd de overname gevierd met slingers, bloemen en lekkere hapjes in de winkel. "Het was vooral een afscheidsfeest voor Ineke. We hebben zoveel bloemen gehad. Het lijkt wel een bloemenwinkel hier. Echt prachtig. We kregen zoveel cadeautjes en felicitaties. Het was een heel liefdevolle en warme dag."

Bas en Hetty in gesprek met wat klanten.

Delicious Food is volgens Hetty een begrip in Amsterdam en omstreken vanwege het enorme aanbod met meer dan 200 bulkdispensers waarmee mensen hun eigen potten en andere verpakking kunnen bijvullen. Ook vaste huisgemaakte recepten zijn nog altijd erg populair, daarbij gaat het naast de haverkoeken ook om onder meer appeltaart, quinoakoeken en wortel-walnoot cake zonder toevoeging van geraffineerde suikers.

Hetty en Bas waren zelf ook al jaren vaste klant bij Delicious Food. "We wonen al negentien jaar in de buurt van de winkel. Wij hebben thuis een heel duurzame levensstijl, met zelf potten vullen en bulk. En gezien het aanbod van Delicious Food was het voor ons dus een logische stap om daar boodschappen te gaan doen."

Toen er in december 2021 een plekje vrijkwam in het team van hun geliefde winkel Delicious Food, twijfelden ze geen moment.
Hetty en Bas begonnen beide met een paar uur per week werken in de winkel. Dat werd steeds meer, mede gezien de fysieke gezondheidsklachten van eigenaresse Ineke, maar ook doordat ze zelf ontdekten hoeveel plezier het werken in de winkel hen gaf. Zo kwam het onderwerp van gesprek uit op een mogelijke overname.

"Toen Ineke een stapje terug wilde doen, zijn we in gesprek gegaan over de opties en besloten we dat deze overname voor alle partijen het beste was. Ze geeft het allemaal met een gerust hart aan ons over. Wij willen de winkel namelijk houden zoals het is. We willen nog meer lokaal, duurzaam, zelf dingen maken en er voor de buurt zijn", besluit Hetty.

Voor meer informatie:
Hetty Knottenbeld en Bas Schoelitsz
Delicious Food
Westerstraat 24H
1015 MJ Amsterdam
020 3203070
[email protected]
www.deliciousfood.nl