Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitalicious BIO-Organic nu verkrijgbaar

Vitacress Real introduceert een lijn met biologisch geteelde kruiden onder haar eigen merk Vitalicious. De consument kiest steeds vaker voor biologisch. In 2022 steeg de verkoop van biologische versproducten in Nederland met 41%. De behoefte aan gezonde ingrediënten is de belangrijkste drijfveer voor de keuze van biologische voeding. In door ons omringende landen is biologisch nog groter: Duitsland heeft de grootste markt (€15 miljard) voor biologisch en Denemarken is met een marktaandeel van 13% koploper in Europa.

Een deel van de Vitalicious BIO-Organic kruiden.

Vitalicious BIO-Organic
Vanuit deze sterker wordende consumentbehoefte, maar zeker ook intrinsiek gedreven heeft Vitacress Real naast haar conventionele teelt afgelopen jaar ook een Europees biologische kruidenteelt opgezet. Biologische teelt brengt in vergelijking tot conventionele teelt behoorlijke uitdagingen met zich mee op het gebied van teeltwisseling, bemesting en natuurlijke bestrijding.

Vitacress Real heeft daarom veel tijd geïnvesteerd in het opzetten van een Europese biologische kruidenteelt, gebruik makend van de vele jaren expertise en ervaring van Gipmans en de Vitacress Groep. Omdat biologische kruidenteelt gekenmerkt wordt door kwaliteitsuitdagingen blijft Vitacress Real verder investeren in constante optimalisatie op het gebied van bio-teelt en verdere uitbreiding van het biologische kruidenassortiment.

Teelt van bio-koriander en biologische munt

Nu verkrijgbaar
De biologische lijn van Vitalicious, die bestaat uit een geïntegreerd aanbod van potkruiden en gesneden kruiden, is vanaf heden verkrijgbaar via diverse kanalen zoals retail, foodservice en in maaltijdpakketten. Vitalicious BIO-Organic bestaat vooralsnog uit het reguliere kruidenassortiment zoals peterselie, munt, basilicum en koriander.

Biologische basilicum

Voor meer informatie:
Vitacress Real
Faunalaan 50
5928 RZ Venlo
+31 88 3520520
[email protected]
www.vitacressreal.com

Publicatiedatum: