Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan

De juiste keuze voor een goede groenbemester is niet altijd even makkelijk. Welke groenbemester past het beste in mijn bouwplan? Wat zijn de voordelen (en nadelen) van verschillende mengsels? Hoe haal ik maximaal rendement uit mijn groenbemesters?

Neem bijvoorbeeld de Compleet 3.0 Bio. Dit is een zeer populair mengsel dat de vier belangrijkste families binnen de groenbemesters vertegenwoordigt, namelijk vlinderbloemigen, brassica’s, grassen en bosliefjes. Het mengsel is op alle grondsoorten goed toepasbaar, de beworteling is zeer divers en het heeft een lange bloeitijd.

Of kijk eens naar Bodengare öko. Dit relatief nieuwe mengsel is vooral zeer geschikt na granen zonder verdere bemesting. Het mengsel heeft een grote diversiteit zowel boven als onder de grond. Agrifirm ontvangt veel positieve reacties van telers die complimenten krijgen van toeristen en buren. Dit mengsel is niet winterhard, maar geeft wel een mooi brosse massa en is daarmee zeer geschikt voor NKG.

Deze en andere Agrifirm-mengsels zijn te zien op de BioVelddag. Er is daarom een demo groenbemesters op de BioVelddag om te kijken, proeven, samen te praten en vergelijken over de keuzemogelijkheden die passen bij jouw bedrijf. De medewerkers van Agrifirm horen ook graag welke groenbemestermengsels voor jou de meeste toegevoegde waarde hebben.

De BioVelddag 2023 is gepland op woensdag 5 juli, als vanouds staan de velden van de Proeftuin voor Agroecologie en Technologie in Lelystad weer vol met nieuwe innovaties. Het thema dit jaar is Markt, Mechanisatie & Maatschappij. Het BioVelddag team wil daarmee een bewuste verbinding leggen met de hedendaagse benodigdheden in de sector. Anders dan andere jaren wordt er ruimte geboden voor demonstraties vanuit de praktijk. Dit kan in de vorm van mechanisatie technieken of in de vorm van de aanleg van een rassenproefveld of nieuwe (meng) teelten.

BioVelddag 2023 'Markt, Mechanisatie & Maatschappij'
Datum: woensdag 5 juli 2023
Start Velddag: 13 uur, veld- en machinedemo’s, workshops, en meer
Entree bezoekers: gratis
Meer informatie of aanmelden als standhouder: www.biovelddagen.nl

Apart aanmelden voor het ochtendprogramma
Agrifirm lezingen: Kringloop sluiten op de (melk)veehouderij, levensduur witte klaver verlengen, en Europese bio marktanalyse (voor iedereen!) start 10 uur. Opgave via www.agrifirm.nl/velddag
SKAL workshop regelgeving start om 9 uur; opgave via deze link.

Publicatiedatum: