Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanvragen tot 7 juni

Financieringsmogelijkheden voor biologisch en PGS in 10 landen

De deadline voor het indienen van projectvoorstellen om een financiering te verkrijgen voor het vermarkten van biologische producten is verlengd tot 7 juni. 

Sinds 2018 werken IFOAM - Organics International en FAO samen via het Mountain Partnership Products Initiative (MPP Initiative) om producenten te ondersteunen bij het differentiëren van hun bergproducten en het vinden van geschikte markten, met backstopping, capaciteitsopbouw en kennisuitwisselingsactiviteiten gericht op participatieve garantiesystemen ( PGS).

Een nieuwe financieringsmogelijkheid met de titel " Business Incubator and Accelerator (BIA) for Mountains and Islands " werd eind april gelanceerd in 10 landen: Dominicaanse Republiek, Ethiopië, Guatemala, Fiji, Kirgizië, Mongolië, Nepal, Peru, de Filippijnen, en Oeganda.

De BIA stelt een totaal budget ter beschikking van 150.000 dollar voor elk land dat aan het programma deelneemt. De toegekende subsidies zullen variëren van 15.000 tot 50.000 dollar per project, waarbij aanvullende financiering wordt gereserveerd voor technische assistentie en capaciteitsopbouw.

Prioriteit zal worden gegeven aan bedrijfs- en projectvoorstellen die biologisch gecertificeerde producten promoten, hetzij door middel van PGS of certificering door derden (TPC), of die actief de ontwikkeling stimuleren van PGS-schema's om onder andere landbouwsystemen te certificeren.

Klik hier om verder te lezen over deze financiering en de voorwaarden ervan.

Bron: IFOAM Organics International

Publicatiedatum: