Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend

Het pakstation van het Franse teeltbedrijf Pouliquen waar biologische sjalotten worden verpakt, is begin maart officieel geopend.

Het bedrijf, dat gevestigd is in Bretagne, is in het kader van dit nieuwe pakstation uitgebreid met een extra faciliteit van 500 m² bij de hoofdvestiging. In dit gebouw staan de nodige machines en werkt een toegewijd team, verantwoordelijk voor een jaarlijks potentieel van 500 ton.

"Om ervoor te zorgen dat er een 100% 'Made in Bretagne' product ontstaat, kunnen we het op deze manier verpakken in de buurt van de teeltregio."

"We zijn niet alleen begonnen met de verkoop in Frankrijk zelf, maar ook in Duitsland, Denemarken en Italië", vertelt een van de directeuren van SAS Poulique Gérard Quillévéré. 

Biologische sjalot in vlecht, verpakt door Pouliquen

Biologische producten toegankelijk maken
"Ons doel is om de prijs van biologische traditionele sjalotten voor zoveel mogelijk consumenten toegankelijk te maken. Niet omdat een product biologisch is, moet het meteen drie keer zo duur zijn als een conventioneel product. Een prijsverschil tussen biologische en conventionele traditionele sjalotten is gerechtvaardigd door de hogere kosten die biologisch telen met zich meebrengen, maar het moet hierdoor beperkt blijven. Met ons nieuwe pakstation proberen we ook biologische telers te steunen."

"Op dit moment lijdt de biologische sector onder de koopkrachtdaling op zowel de Franse markt als de de exportmarkt en is er sprake van een lichte daling van de vraag." Pouliquen wil zich echter onderscheiden van andere teeltbedrijven. "Dat doen we door te proberen betekenis te vinden in de ontwikkeling van producten, in de manier waarop ze worden verpakt en/of in de manier waarop ze worden gepresenteerd. Dit kan bijvoorbeeld door zo natuurlijk mogelijke producten en zo min mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken."

© Franck Betermin 

Twee verpakkingsvormen
Voor de biologische traditionele sjalot zijn er twee verpakkingsvormen: als vlecht en in netverpakking.

De vlecht van 350 gram is exclusief voor Pouliquen. Met deze verpakkingsvorm kan het bedrijf een product van hoogstaande kwaliteit aanbieden, dat consumenten graag zullen willen kopen en in hun keuken zullen willen bewaren. Het gewicht van 350 gram maakt het mogelijk een vlecht van biologische traditionele sjalotten aan te bieden in dezelfde prijsklasse als die van de conventionele vlecht van 500 gram.

De tweede door Pouliquen voorgestelde verpakkingsvorm is die in netten. Het net van 250 gram van Pouliquen voldoet aan alle algemene verwachtingen van de markt.

Milieuvriendelijke verpakking
De biologische traditionele sjalottenvlecht van Pouliquen is gemaakt met bamboestaken en linnen draden, die 100% composteerbaar zijn. Het biologische net is gemaakt van houtcellulose. De etiketten van de twee verpakkingsvormen zijn gemaakt van 100% recycleerbaar ruw papier.

De ecologisch verantwoorde verpakking maakt het mogelijk een totaalaanbod aan te bieden dat beantwoordt aan de verwachtingen van de consumenten die biologische producten kopen en (vooral) aan de huidige milieueisen.

Het nieuwe pakstation en daarmee de nieuwe verpakkingsactiviteit staat volledig los van de hoofdactiviteit van  Pouliquen en vereist extra middelen, maar het aantal conventionele verpakkingen en de voorbereidingstijden blijven ongewijzigd.
Jaarlijks wordt door Prince de Bretagne 1.500 ton aan traditionele biologische sjalotten geteeld.  

Voor meer informatie: 
Gérard Quillévéré
Pouliquen
Tel. : +33 2 98 19 51 00 
[email protected]  
pouliquen.fr

Publicatiedatum: