Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ook lupineteelt verdient meer bekendheid"

Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten

"We zijn nu vier jaar bezig met zelf zuivel maken. Daarvoor ging alle melk naar de melkfabriek. Nu houden we een deel van de melk hier en maken daar onder meer yoghurt en verschillende soorten kaas van", vertelt Theo van Dillen, die een biologische geitenboerderij heeft, tegen Omroep Brabant.

Op 8 juni wordt officieel het label 'Product uit het Land van de Peel' in het leven geroepen door Innovatiehuis De Peel. Zij zochten twintig lokale producenten, waarvan de producten het nieuwe label krijgen. "Het zou prachtig zijn als elk dorp in de Peel een klein winkeltje zou krijgen waar alle producten liggen." Lees hier meer.

Lupine
Het Innovatiehuis is daarnaast initiatiefnemer van lupineteelt in de regio. Doel is dat er in 2030 op 5000 hectare lupine groeit, zo schrijft Omroep Brabant. Lupine zit vol eiwitten, van een plantje dat de grond vruchtbaar maakt en stikstof uit de lucht haalt. Bovendien is het ook nog eens goed voor meer verschillende dieren- en plantensoorten. Toch is het nog niet veel te vinden. Het Innovatiehuis wil hier samen met teler John Heesakkers en andere telers uit de Peel verandering in brengen. 

Publicatiedatum: