Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Camille Faber, Ebury:

"Onze handelsfinanciering verruimt de koopkracht van bedrijven"

Tholen - Om als bedrijf soepel te blijven draaien en aan je dagelijkse financiƫle verplichtingen te voldoen, heb je als ondernemer werkkapitaal nodig. Wanneer je geld vastzit in je debiteuren of in voorraad, ben je een deel van je liquiditeit kwijt. Voor gezonde en groeiende bedrijven betekent dit dat er druk op het werkkapitaal komt te staan bij inkooppieken, investeringen, transporttijd vanuit de leverancier of het verruimen van voorraad. "Door onze flexibele handelsfinanciering beschikken onze relaties over meer werkkapitaal om de koopkracht te verruimen", vertelt Camille Faber, Accountmanager bij Ebury.

Naast de uitdaging van debiteurenbeheer, hebben ondernemers in de AGF ook te maken het voorfinancieren van ketenpartijen zoals de logistiek partner, opslag- of rijpfaciliteit, de verpakker, etc. Die worden allemaal betaald voordat het product is verkocht aan de klant. Tot die tijd is nog niet duidelijk wat de lading precies opbrengt. Camille: "In de hele cyclus van inkoop tot verkoop zijn bedrijven dus steeds een groot deel van hun werkkapitaal kwijt. Een bedrijf moet over behoorlijk wat werkkapitaal beschikken om steeds weer een cyclus te starten. Dat maakt het lastig om te groeien of in te spelen op kansen."

Eigenaarschap
Aankloppen bij een bank voor extra financiering is ingewikkeld. Zij financieren alleen goederen tegen een onderpand of goederen die officieel in het bezit zijn van het bedrijf. In AGF is er een grijs gebied waarin het eigenaarschap niet duidelijk is. Wat veel ondernemers nog niet weten is dat er naast banken ook financieel dienstverleners zijn die kredietlijnen aanbieden in de vorm van handelsfinanciering. Zo blijft het werkkapitaal binnen het bedrijf en kan dit gebruikt worden voor andere doeleinden.

"Bij Ebury kunnen onze relaties inkoopfacturen opsturen die vervolgens voorgefinancierd worden vanuit een kredietlijn. Ebury doet niet aan bereidstellingsprovisie en vraagt geen onderpand zodat de financiering niet conflicteert met eventuele andere bancaire leningen. Als klant van Ebury heb je 150 dagen de tijd om de factuur terug te betalen," aldus Camille. "Na terugbetaling kan de kredietfaciliteit direct opnieuw worden gebruikt voor nieuwe inkopen. Als een bedrijf de financiering niet nodig heeft, dan kan het kosteloos achter de hand gehouden worden. Via Ebury kun je daarnaast valutarisico afdekken of lokale bankrekeningen verkrijgen."

Voor meer informatie:
Robert Lubbers
Ebury
Claude Debussylaan 26
1082 MD Amsterdam
T: +31 6 29508923
[email protected] 
www.ebury.nl 

Klik hier voor een artikel over internationale betaalrekeningen

Klik hier voor een artikel over afdekken valutarisico