Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 19

Piek in paprikaprijs, komkommer nog goedkoper

De al lage komkommerprijs is in week 19 nog verder gezakt. De VBT-middenprijs komt uit op een schamele 8,2 eurocent per stuk. Een prijs die ruim onder het vijfjarig gemiddelde ligt.

De middenprijs voor biologische komkommers klom afgelopen week wel weer een stukje op, tot boven het vijfjarig gemiddelde waar de prijs in week 18 onder was gezakt. De stuksprijs ligt in week 19 op 64,1 eurocent.

De tomatenprijs daalt ook, maar hier niet tot onder het prijsgemiddelde. De prijsdaling is zichtbaar voor los en tros.

Paprikatelers zagen vorige week de prijs zelfs flink stijgen. Rood en geel zijn nagenoeg gelijk in prijs (2,383 om 2,327 euro per kilo). Oranje is met 2,98 euro per kilo het best betaald.

Ook de aubergineprijs stijgt in week 19. De middenprijs komt hier op 95,5 eurocent per kilo uit. 

De piek in de slaprijzen van week 18 is een week later weer teniet gedaan. De omschakeling naar buitenteelt is bezig. De kropslaprijzen zijn net als in komkommer erg laag.

In de aardbeienprijs zit ten opzichte van week 18 weinig beweging. De middenprijs over de hele linie komt op 4,42 euro uit. Zowel Elsanta als Sonsation zitten hier met afgerond 4,51 euro en 4,79 euro per kilo boven.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers. De VBT-middenprijzen voor groenten voor week 19 zijn hier na te zien. Die voor fruit hier.