Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee bio-melkveebedrijven doen mee aan Campina Open Boerderijdagen

Dit jaar nemen twee bio-melkveebedrijven deel aan de Campina Open Boerderijdagen. Aanstaande vrijdag 19 mei opent Hoeve Ackerdijk in Schipluiden de deuren voor geïnteresseerde consumenten en in het Friese Koarnjum kan men terecht bij het biologische melkveebedrijf van de familie Hettinga. De familie van den Berg (Hoeve Ackerdijk) doet al weer voor de zevende keer mee aan het evenement.

Op de website van het evenement staat de volgende informatie over de bio-bedrijven:

Familie van den Berg
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden

Bas van den Berg (37) met ouders Arie en Petra (71 & 68).

We hebben een biologische melkveehouderij met zo'n 90 melkkoeien, bijbehorend jongvee en een kleine koppel schapen en kippen. Onze boerderij ligt midden in de polder, de koeien kunnen op zo'n 45 hectare de wei in. Dat doen ze dan ook van eind maart tot oktober, gemiddeld 200 dagen en bijna 3.000 uur per jaar. We hebben een kinderdagverblijf op ons erf, zijn een dag in de week als zorgboerderij actief en maken sinds 2019 onze eigen kaas. Ook zijn we erg actief met weidevogelbeheer. Het mooiste aan het werk vinden wij de variatie door het jaar heen. Geen dag is hetzelfde, al begint deze altijd in de vroege ochtend in de stal. 's Zomers en 's winters is er genoeg buiten te doen, en werk ik midden in een groene polder vol met weidevogels en ander leven. Wij doen dit jaar voor de zevende keer aan de Campina Open Boerderijdagen!

Biologisch melkveebedrijf familie Hettinga
Joussenwei 2
9056 PX Koarnjum

Erik 55 jaar, Foekje 52 jaar, Anoek 22 jaar, Rienk 20 jaar en Frank 15 jaar

Erik: "Omdat de ruimte te krap werd op de boerderij aan de rand van het dorp hebben wij een nieuwe boerderij gebouwd buiten de bebouwde kom, waar we vanaf februari 2020 met veel plezier wonen en werken. Ik ben de vierde generatie Hettinga die in Koarnjum boert. We hebben 125 melkkoeien, die biologisch gehouden worden. Ze worden gemolken door 2 melkrobots. Foekje is huisarts in Stiens, Anoek en Rienk zitten op de hogere landbouwschool in Leeuwarden en Frank op de Havo."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: