Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aftrap bij Natuurlijk Genoegen

Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: 'Boer ben ik!'

'Boer ben ik!' oogstte een staande ovatie van een volle schuur met enthousiast publiek, zo melden ze. 'Boer ben ik!' is een toneelstuk door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. 

Voorafgaand aan de voorstelling werd er soep gegeten aan lange tafels in de koeienstal, tussen alle koeien. "Een unieke ervaring en totaalbeleving."

Boerenvoorstellingen in Driehuizen, Oterleek en Zuidschermer
Naast de boerderij in Driehuizen wordt er gespeeld bij het akkerbouwbedrijf van de familie Visser in Oterleek. "Daar wordt men ondergedompeld in de grootse culinaire muziektheatervoorstelling 'Grondproeven 3'. De schuur is getransformeerd tot restaurant én theater ineen en er wordt een 3-gangendiner geserveerd door de acteurs."

In Zuidschermer speelt ‘Iets met boeren’ op de boerderij van de familie Baltus. "Hier komt de toekomstige generatie boeren aan het woord, gebaseerd op interviews met studenten van de Hogere Agrarische School."

Alle voorstellingen kunnen worden bekeken t/m 29 mei. 

Karavaanfestival
Van Hemelvaart tot en met Pinksteren (18 tot en met 29 mei) beleeft men in de kop van Noord-Holland bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in onder andere Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek. Thema van deze editie: Groeiende contrasten.

Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt eenieder naar de voedselbank, boerderijen, innovatieve bedrijven, natuurbegraafplaats, kerken, de duinen, landgoederen en andere onverwachte plekken waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. "Er zijn dit jaar maar liefst vijftien landelijke premières in regio Alkmaar te beleven."

Voor meer informatie: www.karavaan.nl 

Publicatiedatum: