Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Extra inkomsten door 'Wegbereiter'-producten

REWE en Naturland steunen omschakelende telers

REWE Group heeft een initiatief aangekondigd met Naturland om boeren te helpen bij de omschakeling van conventionele naar biologische teelt en zo het aanbod van biologische groenten en fruit in haar winkels uit te breiden.

Voor telers is de omschakeling naar biologische landbouw vooral in de eerste jaren een duur proces. Bovendien mogen zij tijdens deze omschakelingsfase hun producten niet als 'biologisch' etiketteren.

Pioniers 
REWE en Naturland willen het omschakelingsproces ondersteunen door ervoor te zorgen dat de producten van groenten- en fruitbedrijven die in het tweede overgangsjaar zitten, als 'Wegbereiter' (pioniers) op de markt worden gebracht.

De telers kunnen een deel van hun omschakelingskosten herfinancieren uit de extra inkomsten die de verkoop van deze 'pionier-producten' oplevert.

De eerste 'Wegbereiter'-asperges. Foto: REWE

De Beierse REWE-winkels hebben inmiddels de eerste Wegbereiter-producten van aspergeboerderij K├╝gel in Abensberg op de markt gebracht. Het bedrijf, waar asperges en bessen worden geteeld, is momenteel in omschakeling naar biologische landbouw.

Naturland ondersteunt landbouwbedrijven door advies te geven tijdens de omschakelingsfase en in te gaan op individuele vragen en problemen van landbouwers. Bovendien ziet Naturland erop toe dat de normen vanaf de eerste dag worden nageleefd.

"Als we als samenleving een duurzame bijdrage willen leveren aan de ecologische transformatie, moeten we landbouwbedrijven die bereid zijn om te schakelen tijdens de economisch moeilijke fase ondersteunen", aldus Stephan Weist, inkoopmanager groenten, fruit en bloemen bij REWE.

Publicatiedatum: