Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-champignonteler Christine Van Steenkiste:

"Als teler moet je stielkennis én flexibiliteit hebben"

Christine Van Steenkiste teelt al 30 jaar champignons, en de laatste 10 jaar doet ze dat op biologische wijze. Hoe ziet haar werkdag eruit en wat zijn de uitdagingen om biologische champignons te telen? Alles over Bio licht met behulp van Christine toe hoe biologische champignons geteeld worden.

Foto: Chamrova, via Alles over Bio

Christine: "Op mijn bedrijf Chamrova telen we drie soorten: witte champignons, bruine kastanjechampignons en portobello's, grote champignons die je makkelijk kunt vullen. Voor mij heeft de teelt van paddenstoelen iets magisch: het is immers het product van een schimmel, en je moet goed weten hoe je die schimmel aanstuurt om uiteindelijk lekkere paddenstoelen te krijgen. Als teler moet je dus stielkennis én flexibiliteit hebben."

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Alles over Bio

Publicatiedatum: