"Een biologische Duitse appel eten is tegenwoordig een statement"

Altländer Obsthof Köpke stapt over op biologische landbouw
Met twee vestigingen in Francop en Neuenfelde is Obsthof Köpke een van de grotere bedrijven in het Hamburgse deel van het Alte Land. Tot nu toe teelden de Köpkes op zestien hectare grond op conventionele wijze appelen en peren. Dit jaar schakelt ook het bedrijf van de Köpkes in Neuenfelde over op biologische tuinbouw. Het omschakelingsproces van een conventioneel bedrijf naar biologisch duurt twee jaar. "Dat betekent dus twee jaar financieel risico", vertelt bedrijfsleider Jannis Schröfer aan Fink.

"Onze redding kan uiteindelijk alleen zijn dat we een stabielere nationale markt krijgen. En dat de klant uiteindelijk ook alles wat verder gaat dan de teelt zelf veel meer waardeert," zegt Jannis. Daartoe behoren het minimumloon, aantrekkelijke huisvesting direct op de werkplek, voldoende landvoertuigen voor het werk van de seizoenarbeiders, ziekte- en ongevallenverzekering. Sociale normen die in het buitenland niet altijd bestaan. "Een Duitse appel eten is tegenwoordig een statement", zegt hij.

Voor meer informatie:
Jörg Köpke Obstbau
Stellmacherstr. 23
21129 Hamburg
+49 40 74570473


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.