Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arno van Gorp:

"Het mooiste was voor mij de biologische tak"

Tholen - Van Gorp Diervoeders bestaat deze week exact 100 jaar. Hans en Arno van Gorp zijn de derde generatie binnen het familiebedrijf dat opa Arnoldus op 8 mei 1923 in Waspik begon. Arno is er inmiddels bijna 45 jaar werkzaam. Gevraagd naar het hoogtepunt van al die jaren hoeft hij niet lang na te denken: "Het mooiste was voor mij de biologische tak. De stap naar de biologische productie is van grote invloed geweest op het bedrijf."


Arno en Hans van Gorp

Waarom besloten ze te gaan investeren in biologisch? "We waren altijd al in voor nieuwe dingen. We maakten altijd al speciaalvoeders voor de meest gekke dieren. Toen kwam er in 1989/1990 een klant uit Waspik bij die biologisch werd. 'Dat is leuk, maar wat is dat?', zo luidde mijn reactie. Dat was Piet Boons en een jaar later ging zijn neef Pieter Boons uit Raamsdonk ook over op biologisch. Zo verdubbelden onze activiteiten in biologisch dus meteen."

Dat alles groeide in de loop van de tijd door. "In 1999 openden we onze biologische fabriek in Schalkwijk. Een mooie stap, toen waren we één van de grootste bio-diervoederproducenten van West-Europa. Daarna kwamen er wat grote jongens op de markt bij en veranderde er veel."

Uiteindelijk besloten ze om Van Gorp Biologische Voeders B.V. in 2018 te verkopen. "Organisatorisch werd het te veel werk, de productie in Schalkwijk zat overvol en we waren al jaren bezig met vergunningen voor uitbreiding. Deze koper kwam voorbij en toen hebben we een duidelijke keuze gemaakt. Wel geeft dit achteraf een dubbel gevoel. Het familiebedrijf Van Gorp is wel voortgezet middels de productielocatie in Waalwijk. Gelukkig ben ik inmiddels weer actief op de biologische diervoedermarkt. Ik heb sinds januari dit jaar namelijk voor twee dagen per week een coördinerende rol bij De Heus Voeders. Ik kijk mee met de inkoop van biologische grondstoffen, productiezaken en dergelijke. Erg leuk weer."

En Van Gorp Diervoeders is zelf ook nog altijd Skal-gecertificeerd. "We doen nog steeds biologische voeders in zakgoed, veelal in de hobbytak. Dat leveren nog aan dealers in heel Nederland en België."

Voor meer informatie:
Arno van Gorp
Van Gorp Diervoeders
Zomerdijkweg 2
5145 PK Waalwijk
0416 315770
[email protected] 
www.van-gorp.com